Geççek…

Geççek…


Geçtiğimiz günlerde yeni şarkısı ile saatler içerisinde milyonlarca tıklanma ile rekor kıran Mega Star Tarkan öyle bir şarkı yaptı ki yer yerinden oynadı desek herhalde abartı olmaz.

Kimi siyasete yordu iktidara yüklendi bu şarkı üzerinden, kimi başka yorumlar getirdi.

Anlayacağınız her kafadan bir ses, bir yorum. 

Tarkan her ne kadar pandemi sürecinde içinde bulunduğumuz koşullar vs dese de işin aslı herkes anlamak isteği gibi algılıyor ve yorum yapıyor.  Sonuç itibari ile bir şarkı bu, sözün özü şu aslında şiir yazıldıktan sonra yazana ait değil, ihtiyacı olana aittir.  

Galiba bu şarkıyı farklı noktalara taşıyanların böylesine bir şarkıya ihtiyacı varmış…

Gelelim dur durak bilmeyen zamlar ve KDV indirimine…

Millet gerçekten bu gelen zamlardan bıktı usandı. 

Askari ücrete verilen %50 oranında zaman yılın ilk ayında kar gibi eridi. 

Vatandaş şakın ve bir o kadarda kızgın, bu zamların faturasını öyle zannediyorum ki olası ilk seçimde iktidara kesecek gibi görünüyor. 3 Gun önce 48 TL olan yumurta, %1 lik KDV indirimi ile 45 TL olmuş. Bu iş elektrik faturasına yapılan TRT payı indirimi ve sözde kilowat indirimine döndü. Bu hesabın içinden matematik profesörü olsanız çıkamazsınız. Durum bir kova sudan, bir şırınga çekmek gibi bir şey. Delik büyük, yama küçük... Marketler İndirim yaptık yerine " Sevgili müşteriler fiyatlarımız geçen haftaya göre pahalı ama gelecek haftaya göre daha ucuzdur " yazsın durum daha anlaşılır olsun... 

Tek patlıcanın 7 TL olduğu,  efendiye hünkârbeğendi, vatandaşa oturtmanın düştüğü ülkede, lütfen böyle yerli ve millî entrikalarla kimse "şöyle indirdik, böyle indirdik" deyipte milletin aklı ile alay etmesin.

Buradan belediyelere sesleniyorum vatandaşın içeceği su da bile vatandaşın aklı ile alay ettiniz madem indirim yapabiliyordunuz da şimdiye kadar neden yapmadınız?

Vatandaş kızgın, notlarını alıyor. 

Her geçen günü mumla aradığımız şu zaman diliminde elbette her gecenin nasıl bir sabahı, her karanlığın bir aydınlığı mutlaka vardır. Benim anladığım geççek de biraz zor geççek…

Google+ WhatsApp