Güreşe, Kobani Darbesi Diyarbakır

Güreş Federasyonu Diyarbakır İl Temsilcisi Felek Arslanalp, Kobani olayları nedeniyle Güreş final müsabakalarının Diyarbakır´dan alınıp Tokat´a verilmesi durumuna, kaybeden Diyarbakır ve bölgemiz oldu

Güreş Federasyonu Diyarbakır İl Temsilcisi Felek Arslanalp, Kobani olayları nedeniyle Güreş final müsabakalarının Diyarbakır´dan alınıp Tokat´a verilmesi durumuna, kaybeden Diyarbakır ve bölgemiz oldu dedi.
Süper 1. Lig Güreş final müsabakaları Diyarbakır´da yaşanan Kobani gerginliği gerekçe gösterilerek Tokat´a alındı. IŞİD´in Kobani´deki saldırılarına tepki göstermek amacıyla bölgede başlayan protestolar, Diyarbakır´da yapılması planlanan spordaki bir organizasyonu daha iptal ettirdi. Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Diyarbakır´da yapılması kararlaştırılan, Güreş Türkiye Süper 1. Lig Final Müsabakaları, yaşanan olumsuzluklar gerekçe gösterilerek, 25-26 Ekim 2014 tarihleri arasında Tokat´ta yapılması kararlaştırıldı. Emniyet tarafından Diyarbakır´da yaşanan Kobani gerginliği nedeniyle, şehre gelecek olan sporcuların can güvenliğini sağlanamayacağı gerekçesiyle, federasyon final karşılaşmalarını Tokat´a aldığını açıkladı.

YERLİKAYA: "ŞAMPİYONAYI MAALESEF BU GÜZEL ŞEHRİMİZDEN ALMAK ZORUNDA KALDIK"
Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, yaşananlardan dolayı son derece üzgün olduklarını belirterek, "Maalesef bir Türk vatandaşı olarak Diyarbakır´daki olayları üzülerek izliyoruz. İnanıyorum ki; bu güzide şehrimizde bu olaylar en kısa sürede sona erecek ve huzur sağlanacaktır. Şampiyonayı maalesef bu güzel şehrimizden almak zorunda kaldık. Diyarbakır ili bizim için ve Türk halkımız için çok önemli bir değerdir. Sporcularımızın herhangi bir üzücü olay yaşamaması için şampiyonayı Tokat ilimize almak zorunda kaldık" dedi.
Güreş Federasyonu Diyarbakır İl Temsilcisi Felek Arslanalp da, büyük umut bağladıkları şampiyonanın başka kente alınmasının Diyarbakır ve bölge için kayıp olduğunu vurgulayarak, "Tek kelimeyle Diyarbakır ve bölgemize yazık oldu. Büyük bir fırsat kaçtı. Yaşananlardan dolayı üzüntümüz büyük. Keşke bunlar yaşanmasaydı ve kentimiz bu güzel organizasyona ev sahipliği yapsaydı" diye konuştu.
(HA-YRT-EY-DG-S)

17.10.2014 17:37:19 TSI

Google+ WhatsApp