Hayat  devam ediyor!...

Hayat devam ediyor!...


Hayat  devam ediyor!...

Bismillah deyip “Hayat Haber”e yani  yeni güne başlamış olduk. Rabbim hakkımızda ve hakkınızda hayırlı ve uğurlu etsin. “Hayat  Haber” yeni değil ancak ben burada yeniyim. Evet hayat  devam ederken geçen günlerde şehrimizde   gencecik(38  yaşında) bir hayatın  intihar girişimi ile hayatına  son vermesi  hepimizi  üzüntüye gark etti. Gün geçmiyor ki asayişi ihlal eden  benzer olaylarla  karşılaşmayalım. Gençlerimize ve çocuklarımıza  hayatın anlamını, niçin hayata geldiğimizi , asıl görevimizin ne olduğunu , yani İslam’a göre hayat  felsefemizi yaşayarak öğretemediğimiz gün gibi ortada duruyor.

Dünyaya kendi isteğimizle ve talebimizle gelmediğimiz gibi  kendi isteğimizle  de hayatımıza  son veremeyiz. Yaradılış olarak  Rabbim Tabiatı ve Kainatı ve de İnsanı en güzel bir şekilde yani ”Ahsen-i Takvim”de  yaratmış . Bizi taş yapmamış ,toprak yapmamış, ot ve hayvan yapmamış;  İnsan olarak, müslüman bir memlekette, müslüman  anadan babadan dünyaya  göndermiş. Herkesi  içinde bulunduğu şartlara göre  dünya imtihanına göndermiş, içinde bulunduğu şartlara göre sorumlu tutacaktır.  Yaratılan her şey güzeldir.  ancak  biz insanoğlunun fiilleriyle ve menfaatleri doğrultusunda tahibatıyla çirkinleşmektedir. Rabbimiz İnsanın hizmetine bitkileri, hayvanları ve cansız mahlukatı  vermiştir.  Tabiatı  emaneten hizmetimize verdiği gibi  vücudumuzu maddi ve manevi organlarımızı (beş duyu, akıl, kalp, ruh ve diğer duyguları) hatta çoluk ve çocuğumuzu  nice imkan ve nimetleri vermiş  ta ki sonsuz kudret sahibi  Rabbimizi tanıyalım.  Tanıdığımızı bildirmek   ve verdiği nimetlerin  şükrünü ve teşekkürünü yerine getirmek için  namaz niyaz gibi ibadetleri peygamberler ve özellikle son Peygamber bizim  sevğili Peygamberimiz Muhammed Mustafa (ASM) vasıtasıyla  tüm insanlığa  duyurmuştur. Elhamdülillah.

Bir veya birkaç hastalıktan yahut da maddi olarak iflas etmekten , çok borçlanmaktan veya  başka sebeplerden dolayı  müslüman hayatına son veremez.  Rabbim tüm hastalalarımıza şifalar, dertlilerimize devalar ve borçlularımıza edalar  ihsan eylesin. Şu fani  dünyada kimseleri  çözümsüz bırakmayıp,  kolaylıklar ihsan eylesin .Amin.

Gerçekten de şu dünyada  çözülmeyecek mesele yoktur. Yeter ki erbabıyla(konu uzmanıyla) konuşulsun ele alınsın. Darda ve zorda kaldığımızda aklımızı kullanıp çözüm aramalı elimizden geleni yaptıktan sonra her halukârda herşeyin sahibi olan Allah’a  yalvarıp istemeliyiz.  “ Rabbimiz ne güzel vekil ne güzel yardımcıdır.”

Esas problemler ve çözümsüzlükler dünyayı daimi kendimizi de ebedi dünyada daimi kalacağımızı düşünmekten ve ölümün bir son olduğunu  zannetmekten kaynaklanmaktadır. Karşılaştığımız problemlerin kendimizce çözümlenemeyeceğini düşünmemizden  ümitsizliğe düşmekteyiz. Müslüman hiçbir zaman  ümidini kaybetmemelidir.  Atalarımız  bunu  şu deyimle özetlemişlerdir. “ Çıkmadık canda ümit vardır.”

Ne mutlu bizlere ki; Sonsuz  kudret sahibi dünya ve ahiretin yaratıcısı bir Rabbimiz var ve o bizi her halimizle  biliyor. Dünya sahipsiz değil o da sonsuz merhamet ve  sonsuz af sahibidir. Bizi bu dünyada maddi ve manevi bir sınava tabi tutup, sonsuz cennetlerine koymak istiyor. Bu fırsatlar kaçırılır mı?

Rabbim kimseyi darda bırakıp büyük sınavlarla karşılaştırmasın ,kolaylıklar ve çözüm yolları göstersin. Bu dünya imtihanında imtihanın başında intiharla bu sınava ve sınav sahibine isyan hükmündeki ruhen rahatsız olmadan hayatına son vermek, akılsızlığın ta kendisidir. Rabbim muhafaza etsin. Çünkü en basit hayat sahibi olan tohumlar, çekirdekler toprağa atılmakla çekirdek  ve tohum hayatları bitiyor. Ancak fide, fidan ve sümbül  hayatı başlıyor.  İnsanoğlu bir tohumdan bir çekirdekten değersizmidir?  “Kıyamet” koptuktan sonra toptan diriltilmesin. Bir mahkemeden geçirilmesin. Ebedi hayatta sonsuz Cennet ve Cehenneme sevk edilmesin.

“İnsan bir yolcudur. Sabavetten (Çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre(Kıyamet koptuktan sonra tüm insanlığın  cinlerin ve hayvanatın yeniden diriltilmesi), haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder.

Google+ WhatsApp