Hayırsever iş insanı Mustafa Akıncıoğlu hayatını kaybetti

Hayırsever iş insanı Mustafa Akıncıoğlu hayatını kaybetti

Hayırsever iş insanı (90) Mustafa Akıncıoğlu hayatını kaybetti. Akıncıoğlu’nun cenazesi yarın Talas Dedeoğlu Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Talas Halef Hoca Mezarlığı’na defnedilecek.

Kayseri’nin Tomarza İlçesinde 1934 yılında doğmuş olan hayırsever iş insanı Mustafa Akıncıoğlu hayatını kaybetti. 90 yaşında hayata gözlerini kapatan Akıncıoğlu, yarın Talas Dedeoğlu Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlanacak. Akıncıoğlu’nun cenazesi Talas Halef Hoca Mezarlığı’na defnedilecek. 
 
MUSTAFA AKINCIOĞLU KİMDİR?
 
01.07.1934 yılında Kayseri'nin Tomarza İlçesi'nin Arslantaş Köyü'nde doğmuştur. Arslantaş Köyü'nde başladığı ilkokul öğrenimini Kayseri Cumhuriyet İlkokulu'nda tamamlamıştır. Daha sonra Sümer Ortaokulu'nu ve Kayseri Lisesi'ni bitirmiştir. Yükseköğrenimini Yıldız Teknik Üniversitesi'nde görmüş, buradan İnşaat Mühendisi olarak mezun olmuştur. 1972 yılından itibaren Mühendis-Teknik Müşavir olarak çalışmış, bu süre içerisinde resmi ve özel birçok taahhüt işi ile kontrollük işleri yapmıştır.
 2009 yılından itibaren kendini eğitime adamış, Üçkonak Köyü'nde annesi adına Rahime Akıncıoğlu İlköğretim Okulu'nu, Arslantaş Köyü'nde Mustafa Akıncıoğlu Sosyal Tesisleri'ni ve Kayseri Üniversitesi Tomarza Mustafa Akıncıoğlu Meslek Yüksekokulu'nu tamamlayarak hizmete sunmuştur.

Google+ WhatsApp