HERKESİN DERDİ BAŞKA ; KİMİNİN EKMEĞİ BAYAT,KİMİNİN PIRLANTASI KÜÇÜK..

HERKESİN DERDİ BAŞKA ; KİMİNİN EKMEĞİ BAYAT,KİMİNİN PIRLANTASI KÜÇÜK..


Yaşadığınız hayatın birinin hayali olabileceğini hiç düşündünüz mü? Mutlaka düşünmüşsünüzdür ama eminim ki oldukça kısa bir süre…Belki aileniz, belki mutluluğunuz belki de sağlıklı oluşunuz birilerinin en büyük hayali…Aynı havayı soluyup akşam karnını nasıl doyuracağını düşünen de var mal varlığıyla yıllar boyu adından söz ettirecek olan da… Çünkü bazen senin yaşantın başkasının hayali oluyor. Çünkü hayallerde sıkıntılar yok.Sen o yaşantının içinde bunalıp başka hayatlara hayal kuruyorsun.Evet belki bir kadın bir yerlerde akademisyen olmak istiyordur.

Geç değil!

Belki akademisyen bir kadın bir yerlerde toprakla ilgilenmek istiyordur.

Geç değil!

Keşke ikisi yan yana gelse de dertleşse…

İşte herkesin payına düşen sıkıntılar var, herkesin payına düşen mutluluklar olduğu gibi…

Sen çocuğun hareketli diye şikayetçisin azıcık sakin olsun isterken, başka bir anne adım atabilsin diye gözünün içine bakıyor belki.

Sen “Offf susmak bilmiyor” diye şikayet ederken bir kelime daha çıkarabilmesi için ömrünü verecek olanlar var belki.

Belki iş yerinde çok bunaldın, bıktın, daraldın ama o işe sahip olmak için geceler boyu dua edenler var belki…

Ne geliyorsa başımıza şükürsüzlük, açgözlülük, tembellik ve çabasızlıktan geliyor!

Sıkıldıysak çıkış noktamız yine bizde.

Onda var bende yok!

Neden ben!

Keşke ben de şöyle olsaydım, şans işte! değil kilit cümleler.

Mesela doğuştan görme engelli olan biri renkleri bilmiyor, onun için tek renk siyah. Onu büyüten anne ve babasının nasıl göründüğünü, hatta kendisinin bile nasıl göründüğünü bilmiyor. Onun en büyük hayali kısa bir sürede olsa görmek.

Ya da kimsesi olmayan bir çocuk, aile özlemiyle büyüyor. Onun en büyük hayaliyse anne ve babasının bir masal kahramanı gibi bir gün çıkıp gelmesi 

Biz kocaman hayaller kurup gerçekleşmediğinde isyan ederken; vefat eden annesine bir kez sarılmak için her şeyi yapabilecek olan çocuklar, akşam evine kuru ekmek yerine et götürmek için günlerce uykusuz çalışmayı göze alan babalar var… Sahi hayat ne kadar acımasız… Hayattaki adaletsizlikten daha acı bir şey varsa o da yaşam şartları arasında oluşan bu dev uçurumu görmezden gelerek vicdanından gelen sese kulaklarını tıkayan biz insanların vurdumduymazlığı… 

Peki, gelir dağılımındaki adaletsizlik ne zaman sona erecek? Yayınlanan araştırmalara göre küresel çapta gelir eşitsizliği ve kadın ve erkek arasındaki iş imkanları ayrımı konularındaki adaletsizlik şu anki seyri ile ancak 217 yıl sonra sona erecek.

 

Kilit cümleler:Neden olmasın, hadi başlayalım, çabasız aş olmaz, sefasını da çekerim cefasını da, en büyük başarılar küçük adımlarla başlar!

Günlük motivasyonumuz tamam :)

Şikayet yok, hedefler var.... SAYGILAR...

Google+ WhatsApp