Hikmet Karaman: “VAR hakemleri teknolojiyi kullanamıyorsa söylesinler”

Hikmet Karaman: “VAR hakemleri teknolojiyi kullanamıyorsa söylesinler”

Süper Lig’in ilk maçında kendi sahasında Alanyaspor’a 1-0 mağlup olan İstikbal Mobilya Kayserispor, deplasmanda oynayacağı Ankaragücü maçı hazırlıklarına başladı.

Süper Lig'in ilk maçında kendi sahasında Alanyaspor'a 1-0 mağlup olan İstikbal Mobilya Kayserispor, deplasmanda oynayacağı Ankaragücü maçı hazırlıklarına başladı. Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, saha içinde VAR kameralarının artması gerektiğini belirterek, "VAR hakemlerimiz teknolojinin imkanlarını orada kullanamıyorlarsa dile getirsinler. Bu konuda ilerde de çok kişinin canı yanabilir" değerlendirmesini yaptı.


Süper Lig'in ilk haftasında oynanan İstikbal Mobilya Kayserispor - Alanyaspor karşılaşmasından mağlup olarak ayrılan sarı-kırmızılılar, ligin 2. haftasında oynanacak Ankaragücü deplasmanı için hazırlıklarını sürdürüyor. VAR hakemlerinin teknolojiyi kullanmasında sorun varsa federasyonla iletişim kurmalarını ve bu durumdan birçok takımın canının yanabileceğini söyleyen İ.M. Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman yaptığı açıklamada, “Öncelikle taraftar grubuna teşekkür ediyoruz, güzel bir destek vardı ve motive ediciydi. Gönül tribünlerin daha dolu olmasını arzu ediyor ama buna rağmen, maçın sonuna kadar bizi desteklediler. Mağlubiyetimize gelince, 84. dakikaya geldikten sonra gol yemememiz gerekiyor. 80. dakikadan sonra içeri girmeden 7-8 dakika önceki takım duruşu önemli. Dolayısıyla, o bakımdan kendi kendimize bunu tartışıp önümüzdeki maçlarda daha dikkatli bir hale gelmemiz gerekiyor. Kornerden çok basit bir gol yedik. Kalenin önünden çıkan futbolcuyu o kadar kişi takip edemedi bu da bizim hatamız. Diğer taraftan da, golden sonra ayakta kalan en az 2-3 tane pozisyon var. Ofsayttan iptal edilen golümüz var ve bu golde de VAR hakemimiz oyuncuların ayağına çarptığını gösteriyor. Ben de defalarca baktım, çarpmadan sonra diğer oyuncular ofsayt gösteriyor. Ofsayt kararı 4 dakika sürdü ve bizim şunu tartışmamız gerekiyor, bundan sonraki genel maçlarda televizyondaki futbol otoriterlerinin de hakem hatalarıyla ilgili açıklamaları oluyor pozitif, geliştirici ve ya eleştirel yönde. Eğer yayıncı kuruluşun bu bölgelerde kameraları eksikse, yani VAR hakemlerine teknolojinin en son imkanları sunulmuyorsa bunların dile getirilip, yayıncı kuruluş ile futbol federasyonumuzun iletişime geçmesi gerekiyor. Bunu söyleme sebebim de, bana göre kesinlikle ayağına değmedi. Oturalım bütün hakemlerin önünde ben de kendimdeki teknolojinin en üst derecesine kadar kullanarak sunumumu yapayım. Çünkü öyle bir görüntü var ki, futbolcu topa gelirken 5 kilometre hızı var. Topa vurduğu zaman topun yön değiştirmesi gerekiyor, bu da fizik kurallarına aykırı. Oyuncunun ayağı havadayken topu ters tarafta gösteriyor. Zaten 4 dakika bunun için beklediler. Orada var hakemi dese ki, 'Aymen kalecenin önüne geçerek, ofsayt pozisyonunda kalecinin görüş alanını bozdu' dese kimse sesini çıkaramaz ama hakem ayağına vurdu deyip sonra da ofsayt diyor. Yine eleştirel değil geliştirici yönde fikrimi söylüyorum, eğer yayıncı kuruluşun kameraları bu gibi yerlerde eksikse, VAR hakemlerimiz teknolojinin imkanlarını orada kullanamıyorlarsa dile getirsinler. Bu konuda ilerde de çok kişinin canı yanabilir. Futbol otoriterleri bu konuyu zaman zaman dile getiriyorlar ama bunun güçlü bir şekilde dile getirilmesi gerekiyor. Bunu Manchester City maçında gördük mesela. Top oyuncunun eline değiyor ve adamlar hemen yakalıyorlar. Bu yüzden hem takımların puan kaybetmemeleri hem de var hakemleri adına bunlar doğru şeyler değil” dedi.


Sezona iyi başlayamadıklarını fakat bunu hızlı bir şekilde telafi edeceklerini söyleyen Karaman, “Bir diğer konu da iyi başlamak istiyorduk olmadı. Hemen 2. Maçta bunu telafi etmek istiyoruz. rakibimiz Ankaragücü. Onlar da Konya'yla çok iyi mücadele ettiler. Geçen seneki 2 oyuncu haricinde kadroyu korumuşlar. Dolayısıyla biz artık kendi işimize bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

BUGÜN NELER OLDU?

Google+ WhatsApp