HİNDİSTAN İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR

HİNDİSTAN İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR

Hindistan Güneydoğu Asya'da bulunan nüfusu 1 milyar 428 milyonu bulan dünyanın en kalabalık ülkesidir.Bu koca ülkede 300 milyondan fazla Müslüman yaşamakta olup bu insanlar ülkenin yerlisidirler. Geçmişte bu ülkede hüküm süren Müslüman toplumların torunlarıdır bunlar.

Durum bu noktada iken son yıllarda başta Cammu Keşmir olmak üzere ülkenin değişik yerlerinde fanatik Hindular ve Hindistan yönetiminin Müslümanlara yönelik hukuksuz, adaletsiz saldırıları ne yazık ki artarak devam ediyor.

Camilerin yakılıp yıkılması, okullarda ve kamuda Müslüman hanımlara yönelik başörtü yasağı uygulanması, minik Müslüman öğrencilerin okulda sınıf arkadaşlarına tokat attırılarak aşağılanması, Müslümanların öldürülecek varlıklar ilan edilmesi gibi insanlık ayıbı hak ihlalleri işlenmektedir.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Hindistan'da Müslümanlara yönelik insanları yok sayıcı her türlü saldırı ve ihlalleri şiddetle kınıyor, kabul edilemez buluyoruz. Bu ülkede halen devam eden insan hakları ihlallerinin derhal sona erdirilmesi için Birleşmiş Milletler Teşkilatını, İslam İşbirliği Teşkilatını ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini Hindistan hükümeti nezdinde girişimlerde bulunmaya davet ediyor, olayın takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz.

 

KUTSAL KİTAPLARA SALDIRI İNSANLIK SUÇUDUR

Son aylarda özellikle İskandinav ülkeleri başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinde Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar artarak devam ediyor.

Yakma, parçalama, yere atma, üzerinde tepinme dahil birçok şekilde yapılan bu eylemler ne yazık ki polis korumasında ve yetkililerden izin alınarak yapılıyor. Eylemlerin yapıldığı ülkelerin yasalarına göre Müslüman topluma hakaret içeren bu eylemler ifade hürriyeti olarak değerlendiriliyor.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Batı Avrupa ve İskandinav ülkelerinde yaşanan başta Kur'an-ı Kerim'e yapılan hakaret ve tahrik içeren saldırılar olmak üzere insanların inanç değerlerine yapılan tüm saldırıları insanlık ve insan hakları adına şiddetle kınıyor ve kabul etmiyoruz.

Başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere diğer kutsal kitaplar ve değerlere saldırıların yasalarda suç sayılarak önlenmesi için ülkelerin yasal mevzuatlarının yeniden düzenlenmesi, hakaret ve tahrik edici, insanları kin ve düşmanlığa sevk eden bu eylemlerin sona erdirilmesi zorunludur. Bunun gerçekleşmesi için Birleşmiş Milletler Genel Kurulunu, Müslüman Devletler Topluluğunu ve insan hakları örgütlerini harekete geçmeye davet ediyoruz.

Google+ WhatsApp