İL Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin

İL Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin

İL Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, 1 Haziran Dünya Süt Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, "Her yaş grubu için, süt ve süt ürünlerinin yeterli miktarda tüketimi gerekmektedir. Ancak ülkemizde süt  tüketimi kişi başına yılda ortalama 24-26 litre ile oldukça yetersiz bir durumdadır" dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, sütün insan beslenmesindeki önemine değinerek, "Mucizevi bir gıda olan süt, her yaştaki insanın sağlıklı beslenmesinde büyük önem taşımaktadır. Süt, insanın bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı gelişimi için en temel  ve en kolay ulaşılabilen gıda olmasının yanı sıra üretim süreciyle de düzenli ve sürekli bir ekonomik kaynak  yaratarak toplumsal refaha katkı sağlayan bir üründür" diye konuştu.
 
'GÜNDE EN AZ 2 SU BARDAĞI SÜT İÇİLMELİ'
 
Yeterli ve dengeli beslenme için sağlıklı süt içilmesini tavsiye eden Şahin, "Her yaş grubu için, süt ve süt ürünlerinin yeterli miktarda tüketimi gerekmektedir. Ancak ülkemizde süt  tüketimi kişi başına yılda ortalama 24-26 litre ile oldukça yetersiz bir durumdadır. Türkiye’nin seçimi sağlıklı süt olmalıdır. Sağlıklı sütün tanımı ise; ancak çiftlikten sofraya her aşamada veteriner hekim kontrolünde pastörize edilmiş sütlerden veya hastalıktan ari işletmelerden elde edilen çiğ sütlerdir" şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp