İncesu’ya çok amaçlı spor kompleksi

İncesu’ya çok amaçlı spor kompleksi

ncesu Belediyesi tarafından yapılacak, halı saha, kapalı yüzme havuzu, erkek ve kadın hamamı ile saunanın yer aldığı spor kompleksi projesinde ihale aşamasına gelindi. Belediye hizmetlerini anlatan İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, ilçede seracılık faaliyeti başlatacaklarını, halk günü yapacaklarını ve TOKİ çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. İlmek, ‘hayalim’ dediği projeyi de açıkladı.

KayseRadar ve Hunat TV ortak yayınında Mustafa Bayram ve Kürşat Açıkgöz’ün sunduğu Ramazan Sohbetleri programına katılan İncesu Belediye Başkanı İlmek, belediye olarak tamamlanan ve devam eden projeler hakkında bilgi verdi. Hizmetlerini vatandaş odaklı yaptıklarını anlatan İlmek, öğrenci ve semp pazarına gelecekler için ücretsiz servis hizmeti başlattıklarını söyledi. İlmek, “İncesu pazarına vatandaşlarımızı 3 yıldır ücretsiz servislerle taşıyoruz. Akşam da tekrar evlerine bırakıyoruz. Bunu yapmamızın sebebi, o bölgede yaşayan insanlarımızın durumu malum, hem istedikleri gibi alışverişlerini yapabilsinler hem İncesu esnafına bir katkı sağlamış olsunlar. Ayrıca Süksüm Mahallesi’nde 414 öğrenciye de servis imkânı sağlıyoruz. Ben belediye başkanı olduğum sürece bunu devam ettireceğiz” diye konuştu.
 
“HALK GÜNÜ YAPACAĞIZ”
 
Belediye olarak en kısa sürede halk günü organize edeceklerini belirten İlmek, burada vatandaşlar ile birebir görüşerek sorunlara anında çözüm üreteceklerini kaydetti. İlmek, “Arkadaşlarımızla yaptığımız istişarede, bir ‘hemhal odası’ oluşturalım dedik. Haftanın bir günü müdürlerimizle birlikte bu odada vatandaşlarımızın talep ve önerilerini dinleyeceğiz. Vatandaşlarımızın problemlerine hemen orada çözüm üretip bağlarımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.
 
SERACILIK FAALİYETİ
 
İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Subaşı bölgesine kurmayı planladıkları seralar hakkında da bilgi verdi. Termal suyun da olduğu bölgeye kurulacak seralar için her şeyin hazır olduğunu belirten İlmek, “Buraya ilişkin dört firmayla görüşmemiz oldu. En kısa zamanda inşallah bunun da meyvelerini toplayacağız. Seracılıkta aktif faaliyetlere başlayacağız. Tabii İncesu belediyesinin de bir bölgesi olacak ve burayı vatandaşlarımızla yürütüp yöneteceğiz. Bu sayede güzel bir istihdam da sağlayabileceğiz. Aslında pandemi süreci bu projeyi biraz aksattı” şeklinde konuştu. 
 
İNCESU’YA ÇOK AMAÇLI SPOR KOMPLEKSİ
 
Bir soru üzerine de Belediye Başkanı İlmek, ilçeden eksikliği hissedilen çok amaçlı spor kompleksi yapmak için harekete geçtiklerini anlattı. Hala sahanın olduğu Bala Bahçe’de gürültü nedeniyle halı sahayı kapattıklarını anımsatan İlmek, bu nedenle gençlerden de tepki çektiklerini söyledi İlmek, “Bala Bahçe’yi çocuk eğlence merkezi yaptık. Tabii gençlerden çok tepki aldık ‘halı sahamızı kapattınız, biz nerede oynayacağız’ diye. Biz de bu eksikliğin farkına vardık, inşallah Nisan ayının sonunda veya Mayıs ayının başında ihaleye çıkarız. İncesu Belediyesi Spor Kompleksi olarak adımımızı atarız. Peki ne olacak bu kompleksin içinde, halı saha, kapalı yüzme havuzu, erkek ve bayan hamamımız, saunamız ve kafeteryalarımızdan oluşan büyük bir kompleks yapıyoruz. Belediyemizin imkanlarıyla belediyemizin işleteceği bir tesis kuruyoruz. Aslında istihdam amacı da barındırıyoruz bu projemiz. Orada çalışan insanlarımızın ekmeğini kazanması bizim için kâfidir. 20 milyon liralık bir yatırım olacak. Ayrıca İncesuspor Kulübü’nü de tekrar kurduk. A ve B takımlarımızı oluşturduk. Muhammed isminde bir de Nijeryalı oyuncumuz var. Mesela okul takımlarına forma olsun servis olsun bu gibi destekleri de kesinlikle sağlıyoruz, sporu destekliyoruz” dedi.
 
TOKİ ÇALIŞMALARI
 
İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, ilçede 3 ayrı noktada toplu konut çalışması olduğunu da söyledi. İncesu OSB’nin geliştiğini ve burada konut ihtiyacı doğduğunu belirten İlmek, “İncesu OSB’nin genişlemesiyle beraber fabrikalar ve çalışan insanlar çoğalıyor. Bu da yol konusunda maliyet açısından konut yapılması kolaylık sağlıyor. Aslında benim de bununla ilgili projem var. İnşallah bunu da ağustos gibi faaliyete geçirmeyi planlıyorum. TOKİ’ye dönecek olursak şimdi Subaşı, Garipçe ve Saraycık bölgelerinde TOKİ var. Başvurularımızı yaptık. Garipçe 200 konut, Subaşı daha netleşmedi ama toplamda 1000 konut planı elimizde. İncesu merkezde uygun bir yer bulmamız halinde, mesela 4. etap var biraz şehir dışında kaldı. Hem vatandaş orada hizmet bulma açısından problem yaşıyor hem biz oraya hizmet götürme noktasında problem yaşayabiliyoruz. Onun için ben İncesu merkezde de TOKİ’yi hayata geçirmek istiyorum” şeklinde konuştu.
 
YENİ BELEDİYE BİNASI
 
İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, ‘hayalim’ dediği projesini de açıkladı. Bölgedeki tarihi yapıları gölgeleyen belediye hizmet binasının yerini değiştirmek istediğini vurgulayan İlmek, “İncesu’da meydan projesi çok büyük bir projedir. Mevcut İncesu Belediye binasının yıkılması ve orasının büyük bir meydan haline getirme projem vardı. Büyükşehir Belediyesi de sağ olsun bizi çok destekledi. Ama mevcut durumda bu durumun olması çok büyük maliyet gerektiren bir proje olduğu için şu an sadece hayal olarak duruyor. Bu seçim vaadim değildi, yanlış anlaşılmasın ama planı projesi hazır şekilde bekliyor. Yıllardır özlenen İncesu’yu oluşturmak, tarihi silueti ortaya çıkarmak adına hayalim olan bir proje. Zamanı gelince gerçekleştirmek istiyorum” diye konuştu. 
 
Son olarak göreve geldiği dönem aldığı makam aracıyla ilgili de konuşan İlmek, taksitle 400 bin liraya aldıkları aracın şu anki değerinin 2 milyon lirayı bulduğunu belirterek “Taksit taksit ödüyoruz, 4 ya da 5 taksiti kaldı, o da bitiyor. Bilsem o zamanlar 3-4 tane daha alırdım. Şimdi satar elde ettiğimiz gelirle vatandaşımıza daha fazla hizmet için harcama yapabilirdik” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp