İsa Yusuf Alptekin'i vefatının 27.yıldönümünde andık

İsa Yusuf Alptekin'i vefatının 27.yıldönümünde andık

Hür Doğu Türkistanlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sadullah Doğutürk, "İsa Yusuf Alptekin demek Doğu Türkistan demetir. Hür Doğu Türkistanlılar Derneği tarafından vefatının 27. seneyi devriyesinde anma programı düzenlendi.Kayseri'de Türkistan Camii Şerifinde kılınan Cuma namazı sonrası hatim duası edildi ve vatandaşlara lokma ikramında bulunuldu.

Alptekin'in İstanbul'da mezarı başında okunan yasini şerfilerle dua edildiğini de ifade eden Dernek Başkanı Sadullah Doğutürk, "O Doğu Türkistan davasının sembol ismi, her şeyden önce tam bir Türk-İslam medeniyeti sevdalısı vatanperver bir önder liderdir bizim için. Hayatı boyunca verdiği mücadelede, her davranışında bizlere örnek olmuş yol göstermiştir. Bugün onun izinden yürüyor ve söylemlerini hayata geçirmeye çalışıyoruz. Onun bizlere önemle ifade ettiği şey gençlere iman duygusu vermek ve İslam'ı öğretmek olmuştur. Bugün derneğimiz himayesinde faaliyet gösteren 4-6 yaş Kur-an Kursumuz bu amaçla kurulmuş ve Uygur kardeşlerimizin yanında burada yerleşik çeşitli milletlerden çocuklara da İslam'ı anlatıyoruz. Bir diğer yandan ifade ettiği “Türkiye’deki kardeşlerimizin esir kardeşlerinin durumunu bilmesi lazım. Elinden bir şey gelmese de, kurtulmaları için dua eder.” sözleri bizim için çok kıymeli" diye konuştu. 
 
17 Aralık 1995 yılında Rahmet-i Rahman’a kavuşan, Doğu Türkistan Davasının Lideri İsa Yusuf Alptekin Türkiye dışında da bir çok ülkede bulunan Doğu Türkistan STK'sı tarafından yapılan programlarla anıldı.

Google+ WhatsApp