İşler: 'Cumhurbaşkanı konuşamaz diye madde mi var?'

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, “Cumhurbaşkanı belirli konularda açıklama yapamaz diye bir madde yok. 104. madde 'Cumhurbaşkanı Devletin başıdır' diyor. Halk tarafından doğrudan seçilen bir Cumhurbaşkanı olacaksın ama 'Ben hiçbir şeye karışmam' diyeceksin. Böyle bir şey olamaz” dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, katıldığı bir televizyon programında hükümetin kurulamadığına dikkat çekerek, "Başkanlık sistemi olsaydı bu tartışmaların hiçbiri olmayacaktı . Türkiye'nin sistem değişikliğine ihtiyacı olduğunu net bir şekilde ortaya çıktı. Parlamenter sistem kötüdür demiyoruz ama bizim ülkemizde uzlaşma kültürü olmadığı için hala hükümet kurulamadı. Hükümeti Sayın Cumhurbaşkanımız kuracak değil Cumhurbaşkanımız hükümet kurma görevi verir" ifadesini kullandı.

"Cumhurbaşkanı'nın yetkilerini belirleyen madde Anayasa'nın 104. maddesidir. O maddeye bakıldığı zaman Cumhurbaşkanı belirli konularda açıklama yapamaz diye bir madde yok. 104. madde 'Cumhurbaşkanı Devletin başıdır' diyor" diyen İşler şöyle devam etti:

"Halk tarafından doğrudan seçilen bir Cumhurbaşkanı olacaksın ama 'Ben hiçbir şeye karışmam' diyeceksin. Böyle bir şey olamaz. Sayın Cumhurbaşkanımız seçimlerden önce 'Ben farklı bir Cumhurbaşkanı olacağım, koşan koşturan, terleyen terleten bir Cumhurbaşkanı olacağım' dedi. Milletten böyle yetki istedi ve millet yüzde 52 ile yetki verdi. Anayasa Cumhurbaşkanına çok yetki veriyor, kimsede olmayan yetkiler cumhurbaşkanında var. Gerekli gördüğü zaman Bakanlar Kurulu toplayabileceğine ilişkin yetkileri bulunuyor. Ama Cumhurbaşkanımız Bakanlar Kurulu topladığı zaman kıyamet koparılıyor. Bu ülkede birilerinin kafasına gökten bir taş düşse Cumhurbaşkanımızdan biliyor. Anti-Erdoğanist bir algı oluşturuluyor. 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesi ile fiili bir durum oluştu. Sayın Bahçeli başta olmak üzere Cumhurbaşkanımıza yönelik açıklamalar talihsiz açıklamalardır. Sıkıştıkları zaman Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaretamiz ifadelerle saldırarak yanlış yapıyorlar." 

Google+ WhatsApp