İYİ PARTİLİ KAZIM YÜCEL'DEN HIZLI TREN TEPKİSİ İZAHI OLMAZSA MİZAHI OLUR

İYİ PARTİLİ KAZIM YÜCEL'DEN HIZLI TREN TEPKİSİ İZAHI OLMAZSA MİZAHI OLUR

28. Dönem İyi Parti Milletvekili adayı Kazım Yücel, Kayseri'ye bir türlü ulaşmayan hızlı tren konusunda tepkisini dile getirdi. Vatandaşın birinin ironi yaparak hızlı tren beklediğini söylediği alanda bir açıklama yapan İyi Partili Kazım Yücel, "İzahı olmazsa mizahı olur. Ya Kayseri'nin günahı ne? Her seçim döneminde Kayserilileri neden kandırıyorsunuz?Hani, nerede hızlı tren? " diye konuştu.

28. Dönem İyi Parti Milletvekili adayı Kazım Yücel, temeli atılıp da arkası gelmeyen hızlı tren konusuna değindi.  Hızlı tren temelinin atıldığı noktaya bir vatandaş ile giden Kazım Yücel, burada açıklama yaptı. Vatandaşa 'Ne bekliyorsun? diye soran Yücel, 'Hızlı tren bekliyorum' yanıtını almasının ardından "İzahı olmazsa mizahı olur" diye açıklamasına başladı.

KAYSERİLİLER HALA HIZLI TREN BEKLİYOR

Yücel, "İzahı olmazsa mizahı olur. Vatandaşlar her seçim döneminde şu Kayseri'de siyasilerden, AKP'nin bakanlarından milletvekillerinden, bürokratlardan, başbakanlardan ve Cumhurbaşkanından hep hızlı tren hikayesini dinledi. 2011 yılından beri çok etkili isimlerden "Kayseri'ye hızlı tren gelecek" söylemlerini duydu ve bunlara hep alkış tuttu. Zor durumda kalan siyasiler de temel atmak zorunda kaldı. Temel atma törenine de sen ben bizim oğlan çevresini topladılar ve bir alkış aldılar. Temelin üzerinden 1 yıl geçti ve hala vatandaş burada hızlı tren bekliyor. Biz hızlı treni beklerken Ankara- Konya, Ankara- İstanbul, Ankara'dan İzmir'e hızlı tren artık hayata geçiyor oldu. Ve Ankara'dan Sivas'a hızlı tren gider oldu. Ya Kayseri'nin günahı ne? Her seçim döneminde Kayserilileri neden kandırıyorsunuz?Hani, nerede hızlı tren?  'Efendim biz kararları aldık, bunun planlamasını yaptık'   gibi değil artık. Temel attınız temel! Bu temeli attınız madem, bu temel Yerköy'e doğru neden gitmiyor?  Demek ki yapılmayacak,demek ki bütçeniz yok! Demek ki kandırıyorsunuz bu halkı! Bak vatandaş geliyor buraya. İroni de yapsa hızlı tren bekliyor.  Hakkı değil mi? Tam 12 yıl oldu. 12 yıldır ortada sadece bir temel var. Ama Ankara- Sivas arası hızlı tren hayata geçti. Ben, hükümetin verdiği sözleri yerine getirmediğini dönem dönem hatırlattım. Ama bir dönem Binali Yıldırım, ' O kadar projemiz var ki bunların hayata geçmesi için toplu törenler yapıyoruz. Bunların hepsini açmaya vaktimiz yok' diyordu. Yapmadığınız şeyin ne vakti olacak!" dedi.

PADİŞAHLI GÖNDERME

Açıklamalarına söz verip de sözünü yerine getirmeyen ve nöbetçi askerin ölümüne neden olan bir padişah hikayesi ile devam eden Yücel, "Eski yıllarda bir padişah kalenin etrafından nöbetçiler gezerken bakıyor ki soğukta tir tir titreyen bir nöbetçi görüyor. Padişah 'Üşüyorsun' diyor. Nöbetçi ise 'Hayır efendim ben alışkınım' diyor.  Padişah ise 'Olsun ben sana bir ceket göndereceğim, sen donarsın' diyor. Padişah bu söylemden sonra saraya dönüyor ve sabah olunca sözünü hatırlıyor. 'Ya ben bir söz verdim ve bu sözü unuttum, bu askerin durumu nedir acilen bilgi verin' diyor. Sonra da heyeti ile birlikte oraya gidiyor ve askerin donarak öldüğünü görüyor. Ama duvarda  'Ben soğuğa alışkındım padişahım ama senin verdiğin söz beni öldürdü' yazıyor." diyerek sözünü bitirdi.

Google+ WhatsApp