K.T.B. Başkan Bağlamış, bu yıl ikincisini düzenledi

K.T.B. Başkan Bağlamış, bu yıl ikincisini düzenledi

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, bu yıl ikincisini düzenledikleri ödül töreni ile ilgili şöyle konuştu.

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, bu yıl ikincisini düzenledikleri ödül töreni ile ilgili şöyle konuştu. “ İlimiz ekonomisine en çok katkı sağlayan üyelerimizi onure etmek adına böyle bir etkinliği düzenmiş bulunuyoruz.  Enflasyonla top yekün mücedele ve tutar bazında en çok tescil yaptırdıklarından dolayı, üyelerimizi ödüllendirmek istedik.

 Göreve geldiğimiz günden bu yana üyelerimiz ile el ele gönül gönüle verdik ve Kayserimiz için çalışmaya başladık. İlk olarak geçen yıl düzenlediğimiz bu programda hem üyelerimiz ile kaynaşma fırsatı bulduk hem de değerli protokolümüze camiamızı tanıttık. Bundan sonra da her yıl bu programı düzenleyeceğiz.

Kayseri Ticaret Borsası olarak Kayserimizi ulusal ve uluslararası mecralarda temsil edebilmek adına sürekli mücadele ekmekteyiz.

Göreve geldikten kısa süre sonra 2017-2018 yılı Kayseri Tarım ve Hayvancılık raporunu yayınladık. Çünkü ilimizin gerçeklerini somut verilerle önümüze koyup bir faaliyet planı oluşturmamız gerekiyordu. Böylece şehrimizin Tarım ve hayvancılık potansiyelini ve durumunu net bir şekilde kamuoyuna sunduk.

Bu minvalde; İPARDIN Kayseri’ye gelmesi için gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız gerek kıymetli protokolümüzle büyük mücadeleler verdik vermeye devam ediyoruz.

Yine çok önemli bir konu olan et ve süt kurumunun ilimize kazandırılması için söz aldık.

Tarım ve hayvancılığa dayalı ihtisas OSB’leri kurulması için girişimlerimiz devam etmektedir.

Türkiye’de üretilen çerezlik kabak çekirdeğinin %60’ını çerezlik ayçekirdeğinin %35’ini ilimizde üretiyoruz.

Kabak çekirdeği için devlet desteklemeleri ve özellikle paketleme gibi konularda çalışmalar yapıyoruz. Yine ayçekirdeği konusunda ithal ayçekirdeği ile mücadele için üniversitemiz ve İl Tarım Orman Müdürlüğümüzle çalışıyoruz.

İlimizde seracılık faaliyetlerinin yaygınlaştırılması gerekiyor.

Bizde bu amaca uygun olarak hizmet binamızda demo olarak kurduğumuz topraksız tarım projemiz ve üyelerimize yönelik bilgilendirme seminerleri ile seracılığı ilimizde tanıtıp yaygınlaştırmak için mücadele ediyoruz.

İlimizde bulunan diğer STK’larımız, Valilik, belediye ve siyasilerimiz ile güç birliği yaptık hep bir elden şehrimize hizmet etmek istiyoruz.

 

İnşallah yakın dönemde bizler borsa olarak üzerimize düşeni yapıp çiftçilerimizi fiyat dengesizliklerine karşı koruyacak lisanslı depo, yetkili sınıflandırıcı laboratuvar, elektronik satış salonu ve en önemlisi Kayserimizi hububat ve çekirdekte Anadolu’nun kalbi yapacak bir ticaret merkezi kuracağız. Arsamızın tapusunu aldık, inşallah yine temeli de sizler ile birlikte atacağız.

 

Kayseri Ticaret Borsası olarak bizler Kayseri ekonomisinin, tarım ve hayvancılığının gelişmesi ilerlemesi adına elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

Bu alanlarda her türlü fedakarlığı yapmaya ve elimizi taşın altına koyup sorumluluk almaya hazırız.

 

 

Kıymetli Kayseri Protokolü ve siyasilerinin de desteği ile şehrimizi ve ekonomimizi geliştirmek, ilerletmek için var gücümüz ile çalışacağımızı belirterek sözlerime son veriyor, Ramazan ayının ülkemize, milletimize ve şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Google+ WhatsApp