Kastamonu´da Su Ürünleri Denetimi Devam Ediyor

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ile güvenlik güçleri tarafından Kastamonu genelinde yapılan su ürünleri denetimlerinde, toplam 959 TL ceza kesildi. Ayrıca 2 bin 400 kilograma yakın su ürünün

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ile güvenlik güçleri tarafından Kastamonu genelinde yapılan su ürünleri denetimlerinde, toplam 959 TL ceza kesildi. Ayrıca 2 bin 400 kilograma yakın su ürününe el koyuldu.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü yapılan açıklamada, "Su ürünleri ve yaşam alanlarını korumak, koruma ve kullanma dengesini gözeterek işletmek, etkin bir denetim sistemi oluşturarak sürdürülebilirliği sağlamak için, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve bu kanuna istinaden çıkarılan 3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ kapsamında, 14.10.2014 tarihinde İl Müdürlüğü, İnebolu İlçe Müdürlüğü, Cide İlçe Müdürlüğü, İnebolu Jandarma Komutanlığı, Cide Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı TCSG-96 Bot Komutanlığı yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen ortak denetimde, İnebolu´da 240 kasa (yaklaşık 2400 kg) küçük boyda Lüfer balığına el konulup, 959 TL idari para cezası uygulanmıştır" denildi.
Ayrıca, su ürünleri denetimlerinin bundan böyle; haftanın her günü ve her saati aralıksız olarak devam edeceği belirtildi.
(MS-OA-Y)

17.10.2014 13:54:10 TSI

Google+ WhatsApp