Kayseri OSB yönetiminden ulusal ve yerel basına farklı açıklamalar!

Kayseri OSB yönetiminden ulusal ve yerel basına farklı açıklamalar!

Kayseri OSB'nin müfettiş raporlarının ardından 16.01.2021 tarihli Hürriyet gazetesinde '73 bin TL’lik fildişi tespihler ortalığı karıştırdı! Başkan bu nasıl bir müsrifliktir?' başlıklı haberinin ardından Kayseri OSB Yönetiminden apar topar yerel ve ulusal basına açıklama geldi.

Kayseri OSB'nin müfettiş raporlarının ardından 16.01.2021 tarihli Hürriyet gazetesinde '73 bin TL’lik fildişi tespihler ortalığı karıştırdı! Başkan bu nasıl bir müsrifliktir?' başlıklı haberinin ardından Kayseri OSB Yönetiminden Yerel ve Ulusal basına mail yoluyla yapılan açıklamada 'Tesbih' farklı açıklamalar olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Öncelikle Kayseri basınında yayınlanan haberin 'Tesbih' ile ilgili olan bölümünü aynen yayınlıyoruz. Açıklamanın kalın puntolarla yazılı bölümlerini dikkatlice okuduğunuzda farkı göreceksiniz.

YEREL BASIN
“Tespihlere ilişkin harcamalar da gerçeği yansıtmamakta olup inceleme konusu tespihlerin çok büyük bir kısmının Bölgemiz camisi için alınmış ve kullanılmakta olduğu kalan kısmının ise, Bölge Müdürlüğümüzü ziyarete gelen misafirlerimize hediye edilmek için alınmış olup, bunların bir bölümü hediye edilmiş, kalanlar ise Bölge Müdürlüğümüzde muhafaza edilmektedir” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Takdir edileceği üzere; gerek büyüklük gerekse gelişmişlik düzeyi itibariyle Türkiye'nin önde gelen OSB'lerinden biri olan Bölgemiz, aralarında üst düzey devlet yetkililerinin de bulunduğu çok sayıda misafir ağırlamaktadır. Aynı şekilde Bölgemizi temsilen katılım sağlanan toplantı ve davetlerde üst düzey devlet yetkilileri ile temas edilmektedir. İnceleme konusu tespihler, Bölgemizi ziyaret eden misafirlerimize ve Bölgemiz adına katılım sağlanan toplantılarda, aralarında Sayın Cumhurbaşkanımız ve Meclis Başkanımızın da bulunduğu değerli devlet adamlarına takdim edilmiştir. 


ULUSAL BASIN
Şimdi aynı açıklamanın bugün Hürriyet Gazetesi'nde ''Tesbih'' ile ilgili açıklamanın ise değiştirildiği dikkatlerden kaçmadı. 

TESPİHLER CAMİ İÇİN

Açıklamada 73 bin liraya alınan tespihlere ilişkin ise “Tespihlere ilişkin harcamalar da gerçeği yansıtmamakta olup inceleme konusu tespihlerin çok büyük bir kısmı bölgemiz camisi için alınmış ve kullanılmakta olduğu kalan kısmının ise, bölge müdürlüğümüzü ziyarete gelen misafirlerimize hediye edilmek için alınmış olup, bunların bir bölümü hediye edilmiş, kalanlar ise bölge müdürlüğümüzde muhafaza edilmektedir” denildi. Açıklamada ayrıca, demirbaş listesinde bulunmayan 57 cep telefonunun ise bir GSM şirketince OSB’ye ücretsiz verildiği öne sürüldü.

Kayseri OSB'nin Ulusal Medyada yayınlanan ''Tesbih'' ile ilgili olan bölümünde ise Yerel basında yapılan açıklamada ''Tesbih'lerin Sayın Cumhurbaşkanımız ve Meclis Başkanımızın da bulunduğu değerli devlet adamlarına takdim edildiği söylenirken, Ulusal medyada yayınlanan açıklamanın aynısında ise bu ibare yer almadı.

Google+ WhatsApp