KAYSERİ YOZGATLILAR FEDERASYONU’NDAN MUHTEŞEM ORGANİZASYON

KAYSERİ YOZGATLILAR FEDERASYONU’NDAN MUHTEŞEM ORGANİZASYON

Kurulduğu günden bu yana birçok önemli çalışmaya imza atan Kayseri Yozgatlılar Federasyonu, düzenlediği arabaşı etkinliğinde binlerce kişiyi biraraya getirdi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin de katılımı ile gerçekleştirilen arabaşı etkinliğine Siyaset spor ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Mahal Balo ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Geceye AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Önceki Dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Garnizon Komutanı Hava Tuğ.Gen.Haldun Taşhan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediyesi Başkanı Mustafa Yalçın ilçe belediye başkanları, Yozgat İlçe Belediye Başkanları, CHP eski İl Başkanı Ümit Özer, Yozgatlılar Derneği Onursal Başkanı Mustafa Çağan, Yozgat Belediye Başkanları, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz. Trakya Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Burhan Koç, Kocaeli Yozgatlılar Derneği Başkanı Salih Ata, STK temsilcileri ve çok sayıda Yozgatlı katıldı.

 

1000’in üzerinde davetlinin katıldığı gecenin açılışında konuşan Kayseri Yozgatlılar Federasyonu genel Başkanı Deniz Çağan, Yozgatlılar Federasyonu olarak iş dünyasını Boğazlıyan'da Fuat Oktay Organize Sanayi için bir araya getirdiklerini belirterek, “Kayseri Yozgatlılar Federasyonu olarak Kayseri-Yozgat arasında köprü olduk ve iş dünyasını Yozgat'ta biraraya getirdik. Bugün burada yaptığımız organizasyonla da bir sevgi köprüsü kurduk" dedi.

 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, Federasyon Başkanı Deniz Çağan ve Çağan ailesini tebrik ederek başladığı konuşmasında, “Hakikaten birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi ve dayanışmamızı pekiştirecek olan bir anlayış içerisinde bu kadar güzel dostları, gerek Yozgatlı gerekse Yozgatlı olmayan, birlik beraberliğin dayanışmanın en güzel örneğini sergileyen bu tabloyu görmek beni keyiflendirdi, sevindirdi. O açıdan teşekkür ediyorum. Kayserimize de yakışan bu böyle güzel bir çalışmadan dolayı kendilerini tebrik ediyorum, değerli basınımıza da teşekkür ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü de tebrik ediyorum. 2023 yılının şehrimiz ülkemizi ve insanlık için hnayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Yozgat denilince akla ata topraklarının geldiğini belirterek, Annesi ve babası Yozgatlı olan bir kardeşiniz olarak Bozok yaylasının yiğit evlatları ile birarada olmaktan çok mutlu oldum.

Arabaşı var dediler. Biz çocukken soğuk kış günlerinde büyüklerimiz yapardı. Halen de evlerimizde yapılır. Bu bizim milli içeceğimiz. Özlemiştik. Federasyon Genel Başkanımız Deniz Çağan beyefendiye ailesine organizasyonu düzenledikleri için teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberlik gecesi Allah birliğimizi bozmasın bizler kenetlendiğimiz sürece 2001 yılında liderimiz Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu Lider Ülke Türkiye 2023 vizyonunu hep birlikte hayata geçireceğiz” diye konuştu.

 

Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’de, Başkan Deniz Çağan’ı böyle bir organizasyonu yaptığı için tebrik ederek, “Yolu açık olsun. Allah ona daha güzel yaptırmayı nasip etsin. Baktığımız zaman salonda pek çok dernek var. Biz doğduğumuz yerde değil, doyduğumuz yerdeyiz. O anlamda burada Kayseriye hizmet etmek en kutsal vazifelerimizden birisidir. Adeta çiçek bahçesi gibi. Gelecek Türkiye yüzyılında birlik beraberliğimizi bozmadan en iyi şekilde bu ülkeyi muassır medineyetler seviyesine getirmenin mutluluğu ile hepinizi selamlıyorum” şeklinde konuştu.

 

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ise, bu gün Yozgatlı Deniz Çağan kardeşimizin davetine icabet ederek sizlerle beraber olmaktan, Yozgat havasını teneffüs etmekten, Yozgatı Kayseri’de yaşamış olmaktan ayrıca mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Yozgat, yiğidin harman olduğu diyar biliyorum ki burada yaşayan kardeşlerim ve Yozgat dışında yaşayan kardeşlerimiz, doğdukları yer değil doydukları yeri mesken edinmişler ama biliyorum ki Yozgatlı kardeşlerimizin her daim Yozgatla bağlarını hiçbir zaman koparmadılar. Bu gün sayın bakanlarımızı ve değerli hazirunu biraraya getiren başta Deniz başkanım olmak üzere her bir kardeşime teşekkür ediyorum” dedi.

 

Önceki Dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız’da, böyle bir organizasyonla kendilerini biraraya getiren Deniz Çağan’a teşekkür ederek, “Gerek Kayseri’de gerek Karaman da gerekse Yozgat’ta gerekse içanadolunun farklı şehirlerde arabaşı fakir zengin ayrımı yapmaksızın her evde olabilen bir yiyecek. Bunun ortaya geliş sebebi yalnızca bunu içmek değil, hele hele bulunduğumuz ortamlarda memleket meselelerinden tutun ki, yöresel konulara varıncaya kadar birçok konunun değerlendirildiği, yorumların yapıldığı ortamlar haline gelmiştir. O yüzden bir kültürel alışverişin merkezi oldu. o sebeple bunun son derece önemli olduğunu söylemek istiyorum” diye konuştu.

 

Son olarak kürsüye gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ise, “Dost Köyüne Bahanesiz Gidilmez” sözünü hatırlatarak, “Bizde bu gün Deniz Çağan kardeşimiz davet etti. Tabi arabaşı bu işin bahanesi önemli olan dostları görmek sizlerle birarada olmak mutluluk kaynağı” dedi.

Kayseri'nin metropol bir kent olduğuna dikkati çeken Özhaseki, “Çevremizdeki illerden kardeşlerimiz buraya geliyor. Kendilerini de çok seviyoruz. Gelen arkadaşlarımızın hepsi bizim değerlerimizi taşıyor. Bizim gibi dünyaya bakıyorlar, düşünüyorlar, yaşıyorlar. O yüzden de Kayseri'de herkes arasında bir adeta uzlaşı kültürüyle bir muhabbet kültürü var." diye konuştu.

 

Mevlana'nın sözünü hatırlatan Özhaseki, şunları kaydetti, “Diyor ki; aynı yerde doğup, aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşırlar. Bizler de aynı duyguları paylaştığınız için son derece mutluyuz. Zor bir dünyada, zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Elbette kendi aramızda çok değişik bütün akımlar olabilir. Dünya görüşlerine sahip olabiliriz. Yaşam itibariyle kimimiz muhafazakar bir yaşamı tercih edebiliriz. Kimimiz ise daha modern bir yaşamı tercih edebiliriz. Hepsi başımızın üstüne ama milli meselelerimizde, bayrak, ezan meselesinde, ülkenin bölünmez bütünlüğü meselesinde hepimizin hemfikir olması gerekiyor”

 

Konuşmaların ardından yöresel bir damak tadı olan arabaşı ikramında bulunuldu.

 

Etkinlik yapılan yemek duasının ardından sona erdi.

Google+ WhatsApp