Kayseri’de “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri”

Kayseri’de “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Gökmen Çiçek, Önceki Dönem Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, il protokolü ve vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile yapıldı.

14 Temmuz 2023 Cuma günü Vali Gökmen Çiçek ve il protokolünün 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında Ankara Özel Harekât Başkanlığı’na yapılan saldırıda şehit olan Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay ve Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit’in kabirlerinin ziyareti ile başlayan etkinlikler, 15 Temmuz tarihinde de devam etti.

“Kartal Asker Şehitliği ve Asri Mezarlık Polis Şehitliği’ne Ziyaret”

Vali Gökmen Çiçek, ilk olarak Kartal Asker Şehitliği’ni ziyaret etti.

Ziyarete, Vali Gökmen Çiçek’in yanı sıra Kayseri Milletvekili S.Bayar Özsoy, Garnizon Komutanı Tuğg. Haldun Taşan, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğg. Vedat Öncel, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Dursun Büyükbaş, Vali Yardımcıları Abdullah Kalkan, Şemseddin Erkaya, Şenol Esmer, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri ile gazilerimiz katıldı.

Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri, şehitlik ziyaretinde, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimiz için dua ettiler ve şehitlerimizin kabirlerine karanfil bıraktılar.

Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri, Kartal Asker Şehitliği’nde düzenlenen programın ardından, Asri Mezarlık Polis Şehitliği’ne geçtiler.

Polis Şehitliği’nde düzenlenen programda, şehitlerimiz için dua eden Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri, şehitlerimizin kabirlerine karanfil bıraktılar.

Şehitlikte şehit ailelerimiz ile görüşen Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, “15 Temmuz şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehit ailelerimiz rahat olsunlar, bizler onları asla yalnız bırakmayacağız, her zaman yanlarında olacağız.” dedi

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Töreni”

Vali Çiçek, beraberinde Kayseri Milletvekili S.Bayar Özsoy, Garnizon Komutanı Tuğg. Haldun Taşan, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğg. Vedat Öncel, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve protokol üyeleri ile birlikte,Erciyes Üniversitesi tarafından, ERÜ 15 Temmuz Şehitler Caddesi’nde düzenlenen, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Töreni” ne katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Gökmen Çiçek, “15 Temmuz 2016 tarihinde memleketimizin berrak semalarını karartmaya çalışan alçak bir grup tarafından bir darbe girişimi gerçekleştirildi. İstenildi ki, bu ülkenin yükselişinin önü kesilsin, istenildi ki bu ülke bağımsız olmasın. Buna büyük bir hazırlık yapmışlardı, cesaretlilerdi. Fark edemedikleri şey, bu milletin ferasetinin ne kadar büyük bir cesaret göstereceği ve bunların karşısında dimdik duracağıydı. Milletimiz, gencinden yaşlısına, çocuğuna kadar hep beraber meydanlarda, sokaklarda çok büyük bir direniş gösterdi. 15 Temmuz 2016 hepimiz için bir milat oldu. Bazen insan düşünüyor, acaba 15 Temmuz’da bu direnişi göstermesek ne olurdu diye. Bağımsız olamazdık, burada olamazdık. Dolayısıyla yüzyıllar boyunca konuşulacak ve gurur duyulacak bir gündü o gün.O günden sonra da bizim görevimiz, bu direnişi unutmamak, unutturmamak ve bir daha böyle bir alçaklığı yaşamamak için uyanık olmaktır. İnşallah dünya döndükçe bu ülkenin bağımsızlığına hiçbir güç engel olamayacak ve yükselişimizin karşısında hiçbir güç duramayacak.” diye konuştu.

“15 Temmuz Şehit Aileleri ve Gazileri İle Yemek”

Vali Gökmen Çiçek, beraberinde Kayseri Milletvekili S.Bayar Özsoy, Garnizon Komutanı Tuğg. Haldun Taşan, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğg. Vedat Öncel, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve protokol üyeleri ile birlikte, 15 Temmuz Şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz ile yemekte bir araya geldi.

Şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve aileleri ile yakından ilgilenen Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, "Şehitlerimizin her zaman duacısıyız, şehit ailelerimiz ve gazilerimizin yanındayız.” dedi

“15 Temmuz Destanı: Yürüyeceksin Millet Yürüyecek Arkandan Konferansı”

Vali Çiçek, beraberinde Kayseri Milletvekili S.Bayar Özsoy, Garnizon Komutanı Tuğg. Haldun Taşan, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğg. Vedat Öncel, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve protokol üyeleri ile birlikte, Kayseri Üniversitesi tarafından Kayseri Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen "15 Temmuz Destanı: Yürüyeceksin Millet Yürüyecek Arkandan" adlı konferansa katıldı.

Moderatörlüğünü Eğitimci ve Araştırmacı Yazar Tahir Fatih Andı’nın yaptığı, konferansta, Sakarya Milletvekili Murat Kaya da bir konuşma yaptı.

“15 Temmuz Türkiye Yüzyılının Kahramanları Demokrasi Yürüyüşü”

Vali Gökmen Çiçek, beraberinde Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Garnizon Komutanı Tuğg. Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve protokol üyeleri ile birlikte, Kartal Şehitliği’nden başlayarak, Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan, “15 Temmuz Türkiye Yüzyılının Kahramanları Demokrasi Yürüyüşü” ne katıldı.

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinliği Cumhuriyet Meydanı Programı”

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, Önceki Dönem Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar, Garnizon Komutanı Tuğg.Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fatih Altun, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Kamu Kurumlarının Bölge ve İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri ile birlikte “15 Temmuz Türkiye Yüzyılının Kahramanları Demokrasi Yürüyüşü”nün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma programında Kayserili vatandaşlarımızla bir araya geldiler.

Programda bir konuşma yapan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “ Bu gün burada şehitlerimizi anmak ve gazilerimize afiyet dilemek için toplandık. Bundan yedi yıl önce yapılan alçaklığı ve kalleşliği tarih boyunca görmemiştik, sivil insanları bombaladılar, Gazi Meclisi’ni bile bombaladılar. En büyük ihaneti bu millete, bu milletin evlatlarına yaptılar. Bu ihaneti unutmadık, evlatlarımıza da unutturmayacağız.” diye konuştu.

Önceki Dönem Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’da “ 15 Temmuz ruhunu ve 15 Temmuz'da yaptıklarımızı, yeni nesillere aktarmamız lazım. Bu tür alçaklıkların tekrarlanmaması için bunları genç nesillere ve dünyaya aktarmamız lazım. 15 Temmuz'u, hainleri unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Allah hainlere fırsat vermesin.” diye konuştu.

Vali Gökmen Çiçek de “ Bundan yedi yıl önce 15 Temmuz 2016’da memleketimizin berrak semalarını karartmak için, alçak terör örgütü FETÖ tarafından bağımsızlığımıza el konulmaya çalışıldı. Ancak milletimiz, yediden yetmişe, genciyle, yaşlısıyla, çoluk çocuğuyla buna izin vermedi. O gün yüzbinlerce insan Kayseri’de olduğu gibi memleketin her yerinde meydanlara koştu. O gün büyük bir destan yazıldı. Ve o günden beri milletimiz,15 Temmuzları, Cumhurbaşkanımızın o günkü önderliğinde darbeyi yendiği gibi unutmamaya, unutturmamaya söz verdi.” dedi.

Önceki Dönem Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar’ın da, o gece namlunun ucunda olmasına rağmen darbeye geçit vermediğini belirten Vali Çiçek, “ Kayseri’nin evladı olan Hulusi Paşamıza da ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından, “15 Temmuz Türkiye Yüzyılının Kahramanları Sancak Koşusu” na katılan atletler, getirmiş oldukları sancağı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Önceki Dönem Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar ve Vali Gökmen Çiçek'e takdim ettiler. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının vatandaşlarımızla birlikte dinlenmesi, Talas Belediyesi tarafından, paraşüt alanında düzenlenen Bayrak Töreni’ne katılım ve bütün Türkiye ile aynı anda saat  00:13’te salaların okunmasıyla sona erdi.

Google+ WhatsApp