Kayseri’de ‘Acil Yakalama Mesajı’ ile aranan 1 şüpheli yakalandı

Kayseri’de ‘Acil Yakalama Mesajı’ ile aranan 1 şüpheli yakalandı

İnterpol’ün kırmızı bülten ve difüzyon mesajı (Acil yakalama mesajı) ile arama kaydı bulunan 34 yabancı uyruklu DEAŞ Terör Örgütü üyesi şüpheli, 7 İlde eş zamanlı olarak düzenlenen “Kafes-35’ operasyonuyla yakalandı. Kayseri’den ise Difüzyon mesajıyla aranan 1 kişi yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince yapılan çalışmalar kapsamında; Türkiye’de bulunan ve haklarında İnterpol tarafından uluslararası terörizmle mücadele kapsamında DEAŞ terör örgütü ve çatışma bölgeleriyle bağlantılı diğer terör örgütleri içerisinde faaliyet yürütmeleri nedeniyle kırmızı bülten ve difüzyon mesajı yayınlanan şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonlarda; İstanbul’da Kırmızı Bülten ve Difüzyon Mesajıyla aranan 13, Kocaeli’de 9, Yalova’da 8 şüpheli yakalandı. Kayseri’de Difüzyon mesajıyla aranan 1 şüpheli yakalanırken, Bursa’da Kırmızı Bültenle aranan 1, Düzce’de 1 ve Yozgat’ta 1 şüpheli olmak üzere toplam 34 kişi gözaltına alındı. 
Operasyonlarda yapılan aramalarda; ruhsatsız tabancalar, çok miktarda döviz ve dijital materyale eş konuldu. 
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyon anına ilişkin görüntüleri paylaşarak yaptığı açıklamada, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; devletimizin nefesi, terör ve iş birlikçilerinin, organize suç örgütlerinin, zehir tacirlerinin, suç odaklarının her zaman enselerindedir ve enselerinde olmaya devam edecektir. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi. 

Google+ WhatsApp