Kayseri’den deprem bölgesine 600 TIR gönderildi

Kayseri’den deprem bölgesine 600 TIR gönderildi

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, deprem bölgesine giden TIR’ları hiçbir kurumun logosu, ismi olmadan, ‘Deprem Bölgesi Yardım Aracı Kayseri Şehri Yanınızda’ ibareli brandalar bastırarak gönderdiklerini söyledi. Palancıoğlu, “Şu ana kadar bizim tahminimiz Kayseri’den deprem bölgesine 600’ün üzerinde yardım TIR’ı ulaştırıldı” dedi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ev sahipliğinde depremzedelere yönelik çalışmalarını sürdüren Kayseri Deprem Yardım Koordinasyon Merkezi Heyeti yapılan çalışmalar hakkında basın açıklamasında bulundu. Kayseri Organize Sanayi Bölge Binasında düzenlenen basın toplantısına Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkanı Cafer Beydilli, Mimarsinan OSB Başkanı Lütfi Çarşıbaşı, İncesu OSB Başkanı İrfan Püsküllü katıldı. 
 
Toplantıda konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “Bizler Kayseri olarak deprem bölgesine en yakın illerin arasında olduğumuzdan dolayı özellikle Maraş başta olmaz üzere deprem bölgelerinde yaşayan aileleri, çalışanları ve burada bulunan vatandaşlarımız olduğundan dolayı bizden hem beklenti büyüktü hem bizim çabamız, gayretimizin fazla olması gerekiyordu. Bu sebeple deprem olur olmaz hemen yarım saat içerisinde organize olarak AFAD’da özellikle vali beyin başkanlığında toplantıya katıldıktan sonra biz serbest bölge başkanı olarak ben, sanayi odamız ticaret odamız, başkanlarımız, OSB başkanlarımız, KAYMOS’umuz, ticaret Borsamız, Kızılay’ımız, AFAD’ımız burada bir sivil oluşumla deprem bölgesine gidecek yardımları koordine etmek üzere bir deprem koordinasyon merkezi kurmaya karar verdik” şeklinde konuştu. 
 
Deprem bölgesine hem ayni hem de nakdi yardım yaptıklarını vurgulayan Palancıoğlu, “Birincisi ayni yardımlar, battaniyesinden, sobasından, suyuna kadar vatandaşlarımızın yardımı oldu. Onları deprem bölgelerine gönderdik. Bir diğeri ise nakdi yardımlar. Nakdi yardımların tamamı Kızılay Kayseri Şubemiz tarafından organize edildi. Dolayısıyla iş adamlarımız, hayırseverlerimizin yardımıyla destekte bulunacaksa Kızılay’a yatırdı. Tabi burada bütün izinleri genel merkezden alınarak bu çalışmalar yapıldı. Dolayısıyla burada oluşturduğumuz bu heyet tarafından satın alma komisyonları oluşturuldu. Burada oluşturduğumuz yapı, hızlı bir şekilde faaliyete geçti. Bu yapı sayesinde depremin ilk gününde 17 TIR yardım malzemesinin farklı deprem bölgelerine ulaştırdık. Geliştirilen yazılım çerçevesinde bütün giden gelen malla, teslim alınan mallar hem kayıt altına alındı hem de teslim tutanağı şeklinde belediyemiz çalışanları OSB çalışanları sanayi odası, ticaret odası, Kızılay ve AFAD çalışanlarının ilgili sorumluların imzasıyla içeri giren malları teslim aldık” ifadelerini kullandı. 
 
‘DEPREM BÖLGESİNE GİDEN TIR’LARIN SAYISI 600’Ü GEÇTİ’
 
TIR’ları hiçbir kurumun logosu, ismi olmadan, ‘Deprem Bölgesi Yardım Aracı Kayseri Şehri Yanınızda’ ibareli brandalar bastırarak gönderdiklerini dile getiren Palancıoğlu, “Bugün itibarıyla Kayseri Deprem Koordinasyonu merkezi adını verdiğimiz merkezimizden tam 361 TIR yardım malzemesini deprem bölgelerine sevk etmiş bulunuyoruz. Onun haricinde sadece Kızılay’a verilen yardımlar 56 TIR. Bununla birlikte de bizden branda isteyip Kayseri Şehriniz yanınızda diye TIR göndermek isteyen sanayicilerimiz oldu. Bunların sayısı da 70’i geçti. Dolayısıyla şu ana kadar bizim tahminimiz Kayseri’den deprem bölgesine giden TIR’ların sayısı 600’ü geçmiş durumda” diye konuştu. 
 
Kayseri’nin ulusal ve uluslararası yardımların toplanacağı 3 merkezden biri olarak ilan edildiğini yardımların bu bölgede toplandığını belirten Palancıoğlu şunları söyledi: “İçişleri bakanlığı atamasıy…

Google+ WhatsApp