Kayseri’nin Asayiş Raporu

Kayseri’nin Asayiş Raporu

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet, Gasp, Ahlak ve Hırsızlık Büro Amirliği’nin 1 aylık faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 15 Kasım- 14 Aralık tarihleri arasında Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 2’si cinayet, 4 yaralama, 1 şüpheli ölümle ilgili işlem yaptı. 7 farklı olayla ilgili yakalanan 22 şüpheliden 8’i tutuklanırken, 5 kişi de Adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

Gasp Büro Amirliği de aynı dönemde  2’si yağma, 2’si tehdit, 2’si görevi yaptırmamak için direnme, 1’i şantaj, 1’i kişilerin huzur ve sükûnunu bozma olayı olmak üzere işlem yapılan 8 olaya müdahale etti, 3 kişi tutuklandı.
Ahlak Büro Amirliği ise 8’i cinsel içerikli suçlar, 4’ü kumar oynanması için yer ve imkân sağlama, 1’i 1072 Seçim Koordinasyon Merkezi, 1’i kasten yaralama olayı olmak üzere toplam 14 olaya müdahale etti,  Olaylarla ilgili 5 kişi tutuklandı., Ayrıca  fuhuş yapan ve yaptırdığı iddia edilen 51 kişi hakkında da tutanak düzenlendi. Fuhuş yapıldığı belirlenen 10 ev ise kapatıldı. 
Hırsızlık Büro Amirliği, ev ve işyerleri ile oto hırsızlığı yapan 36 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 12’si tutuklandı. Diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ayrıcı otomobil  ve motosiklet hırsızlığı şüphesiyle yakalanan 23 kişi’den 8’i tutuklandı. 
 Hırsızlık Büro Amirliği: (7)’si evden hırsızlık, (4)’ü işyerinden ve kurumdan hırsızlık, (13)’ü açıktan hırsızlık, (1)’i otodan hırsızlık olayı olmak üzere işlem yapılan (25) olayda yakalanan (36) şahıstan (12)’si tutuklanmıştır.
Ayrıca çeşitli suçlardan aranan 644 kişi yakalanırken, bunlardan 245’i tutuklandı. 
Kayıp Başvurusu yapılan 86 kişiden 80’i bulunurken 6 kişinin ise halen arandığı ifade edildi.
Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, bundan sonra da toplum huzurunu bozmaya yönelik suç ve suçlulara göz açtırmayacaklarını söyledi.
 
Kaynak:Haber Merkezi

Google+ WhatsApp