Kazım Yücel: ‘Yeni OSB Türkiye’ye Model Olmalı’

Kazım Yücel: ‘Yeni OSB Türkiye’ye Model Olmalı’

Kayseri’de yapılacak 4. Organize Sanayi Bölgesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Yeni OSB ile Kayseri ve ülke ekonomisine katkı sağlanması planlanıyor. 4. OSB için geç kalındığını öne süren İYİ Parti Büyükşehir Grup Baştanvekili Kazım Yücel, sanayi bölgesinin Türkiye’ye örnek bir model olması gerektiğini söyledi.

Kayseri’de 3 organize sanayi bölgesi mevcut. Bunlara bir yenisi eklenecek. Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci ile görüşerek yeni kurulacak OSB hakkında bilgi aldı. 4. OSB’nin, Kayseri ve Türkiye ekonomisine özellikle de istihdama büyük katkı sunması bekleniyor.
 
Yeni OSB çalışmalarını Kayseri Bağımsız Gazeteciler Haber Ajansı’na (KBGC) değerlendiren İYİ Parti Büyükşehir Grup Baştanvekili Kazım Yücel, “Bence organize sanayiyi yeniden inşa ederken dikkat edeceğimiz şeyler var.” dedi. Kurulacak sanayi bölgesinde olması gereken teşviklere değinen Yücel, “Gaziantep, Konya gibi yerlere baktığımız zaman artık oralarda kaçıncı organize sanayi olduğunu bilmiyoruz.  Bence organize sanayiyi inşa ederken dikkat edeceğimiz konular var. Kurulacak organize sanayi bölgesi Türkiye’ye örnek olmalı. 3 yıl içerisinde sanayici bir fabrika kurduysa buradan arsa payı alınmamalı. Burada çalışan işçilerle ilgili devlet vergilerinden muaf tutulmalı. En azından burada yapılacak fabrikanın üst katlarında yeni projeler ortaya konulmalı ve yenilikçi projelere teşvik verilmeli” diye konuştu.
 
“SANAYİCİLER PROJE SUNMALI”
 
Yeni yapılacak OSB’de arsaların ihaleye çıkması yerine sanayicilere sundukları projeler ile arsa tahsisi yapılması gerektiğini belirten Yücel, “Organize sanayi bölgesinde arsa tahsisi yapılacak. Bence ihaleye çıkılmasın, sanayici projesini sunsun. Ama (arsadan da para kazanacağız) zihniyeti olmasın. Organize sanayi bölgesinde ihtisaslaşma olsun. Yurt dışına satılacak ürünlerle ilgili Kayseri Sanayi Odamız da bir çalışma ortaya koyulmalı” ifadelerini kullandı.
 
Kayseri’de ara eğitim sıkıntısı olduğunu da belirten Yücel, sanayi bölgesi içinde işçilere ara eğitim verilmesi gerektiğini vurguladı. Yeni sanayi bölgesinde arsa rantının yaşanmamasını isteyen Yücel, alt yapının da planlı şekilde oluşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Google+ WhatsApp