Kendini kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılıkla suçlanan şahıs suçlamayı red

Kendini kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılıkla suçlanan şahıs suçlamayı red

Kayseri’de kendini kamu görevlisi gibi tanıtarak işe aldırma vaadiyle dolandırıcılık yapmakla suçlanan L.Ş. suçlamayı reddetti.

İddiaya göre L.Ş. M.K.’yi arayarak kamu kurumuna işçi alımı yapıldığını ve dosya parası vermeleri karşılığında onları işe aldıracağını vadetti. M.K.’den 3 kişiyi işe aldırmak için bin 800 lira para alan L.Ş. ertesi gün söylediği kuruma gitmedi. Müşteki M.K., sanık L.Ş.’nin o kurumda çalışmadığını öğrendi. L.Ş. hakkında ‘Resmi kurum adıyla dolandırıcılık’ suyundan dava açıldı. 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık L.Ş. ile müşteki M.K. katıldı. Sanık L.Ş. suçlamayı kabul etmeyerek, “Cezaevinden çıkmıştım. M.K.’den para aldım. Ödeyemedim, yakınları beni dövdü. Polisi aradım, tefecilik yapıyordu. Suçlamayı kabul etmiyorum. Müştekinin zararını karşılamak istiyorum” dedi. 
Müşteki M.K. ise mahkemede verdiği ifadesinde, “ Sanık beni aradı. ‘Tanımadın mı çok ekmeğini yedim’ dedi. Devlet kurumunda çalıştığını işçi alımı olduğunu ve yakınımda birileri varsa işe aldırabileceğini söyledi. Dosya masrafı olarak 600 lira istedi. Ben de çevremdekilere söyledim. Biri yeğenim 3 kişi adına para gönderdik. Ertesi gün dördümüz o kurumun önüne gittik, sanık gelmedi. İçeri sorduk, ‘Böyle biri yok’ dediler. Aradık telefonu açmadı. Birkaç gün sonra yanımdaki gençlerden ikisi bunu Hunat Camii yakınında görmüş. ‘Neden kandırdın?’ diye yakasına yapışmışlar. Çete kurdunuz siz demiş. Çevredekiler araya girmiş” dedi. Mahkeme heyeti eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Google+ WhatsApp