KİGDER BAŞKANI DR. SEMA KARAOĞLU'NDAN KANDİL MESAJI

KİGDER BAŞKANI DR. SEMA KARAOĞLU'NDAN KANDİL MESAJI

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, Berat Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Dünyada yaşanan savaşlara ve katliamlara karşı çıkmanın önemine vurgu yaparak, Berat Kandili'nin bütün insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini diledi. Karaoğlu, Türk Milleti'nin de vatanının bütünlüğünü ve kaynaklarını korumak için daima uyanık olması gerektiğini hatırlattı.

KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Karaoğlu, dünyada yaşanan savaşlara, açlıklara ve sömürülere dikkat çekti. Karaoğlu, "Dünya'da maalesef herkesin gözü önünde katliamlar yaşanıyor. Herkes kendine göre bir gerekçe bularak insanları katlediyor ve katliam için yer arıyor. Ukrayna-Rusya, Filistin-İsrail arasında yaşananlar tüm insanlığın önünde gerçekleşiyor. İnsanların yaşam hakları ellerinden alınıyor. Biz kadınlar ve çocuklarımız  savaşın en mağdurlarıyız, şavaş değil barış istiyoruz. Hak mücadelesi haklı/haksız gerekçelerle  bir savaşa  dönüşebilir ama  savaşın da bir hukuku olduğunu unutanlar var. Acımasız katliamlar sürüyor. Hastaneler vuruluyor, okullar bombalanıyor, sığınmacı kamplarına ateş ediliyor ve insanlar temel gıdalardan mahrum bırakılıyor. Dünya'nın neresinde yaşanırsa yaşansın, hangi ırka yönelik saldırı olursa olsun, katliam katliamdır. Buna sessiz kalmak da insanlığı kaybetmektir. Kadınlar olarak insanların hangi gerekçe ile olursa olsun öldürülmesine karşıyız, müzakereler ile barıştan yanayız." dedi.

Dr. Karaoğlu, "Berat kandili dolayısıyla  dualarımızda  savaşların, çatışmaların, her türlü ötekileştirmenin ve zulümlerin bitmesi ve şiddetlerin sona ermesi olacak. Bu duygu ve düşüncelerle bu gecede yapılacak ibadetlerin ve duaların kabul olmasını ve başta Türk Milleti olmak üzere bütün insanlığa barış, adalet ve huzur  getirmesini diliyorum . Vatan toprakları için can vermiş şehitlerimize  rahmet,  yakınlarına başsağlığı , gazilerimize şükranlarımızı iletiyorum. Kandilimiz mübarek olsun " şeklinde sözlerini bitirdi.

Google+ WhatsApp