KİGDER Başkanı Sema Karaoğlu:

KİGDER Başkanı Sema Karaoğlu: "Engelli Bireyler Toplumdan Uzaklaştırılmamalı"

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) ortak olarak engelli bireyler için sevgi konseri düzenledi. Konser hakkında açıklama yapan KİGDER Başkanı Sema Karaoğlu ise,"Engellileri bir kenara atıp toplumdan uzaklaştırarak hem ekonomiye yük haline getirmeyiz, hem de onları mutlu ederek kendimiz de mutlu oluruz" dedi.

KİGDER VE ZİÇEV işbirliğinde Sevgi Konseri düzenlendi. KİGDER Başkanı Sema Karaoğlu ise, düzenlenen konserle ilgili konuşarak, engelli bireylerin toplumdan uzaklaştırılmaması gerektiğini vurguladı.
'SALONDA TEK YÜREK OLDUK. KONSERİN AMACINA ULAŞTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM'
 Düzenlenen konserin engelli bireyler ve kendileri için mutluluk verici bir durum olduğunun altını çizen Karaoğlu, "Öncelikle Kayseri'ye teşekkür ediyorum. O gün salonda tek yürektik ve konser bitiminde, ilk anda ZİÇEV çocuklarından biri bana, 'Bana böyle bir gece yaşattığınız için size çok teşekkür ediyorum' dedi. Bakın zihinsel engelli bir çocuğun ağzından çıkan bu kelimeler, dünya bir tarafa o cümleler bir tarafa benim için. Biz o gün bir kaynaştırma yapabildik. Salonda tek yürek olduk, çok mutluyuz ve amacına ulaştığını düşünüyorum konserin" ifadelerini kullandı.
 
'BU PROGRAMLARI GELENEKSEL HALE GETİRDİK'
 
Yapılan programların devamının geleceğini belirten Karaoğlu, "Biz zaten bunu geleneksel hale getirdik. Bu üçüncüsüydü. Seneye 3 Aralık'ta tekrar bir arada olacağız. Toplumdaki acıma duygusunu bir kenara atmayı istiyorum. Acımak, çaresizlikten başka bir şey değildir. Engellilerin de bir birey olduğunu kabul etmek çok önemli. Herhangi bir bireye ne tür haklar varsa engellilerin de bu haklarını unutmamak gerek. Özellikle engellileri dışlamak yerine toplumun içine kaynaştırmak gerekiyor. Çünkü fırsat verildiğinde neler yapılabildiğine hepimiz tanığız aslında ama görmüyoruz. Son 8 yılda engelliler tarafından yaklaşık 200'e yakın altın madalyamız var. Bizim konserimizde ise sanatsal yönlerini farketmişsinizdir. Şarkı söylemek istiyorlar, çok güzel dans ediyorlar. Yani toplumun içine karışmaları lazım. Bunlar için atöyle kurulabilir, üretime çekilebilir. Engellileri bir kenara atıp toplumdan uzaklaştırarak hem ekonomiye yük haline getirmeyiz hem de onları mutlu ederek kendimiz de mutlu oluruz" diye konuştu. 
 
'EKİP OLMAZSA NE MİMAR OLMANIZ NE YÖNETMEN OLMANIZ HİÇBİR İŞE YARAMAZ'
 
Karaoğlu, sözlerini sonlandırırken şunları söyedi: "KİGDER olarak 3 Aralık ZİÇEV  yararına verdiğimiz benimde şefliğini yaptığım konserde tam bir ekip çalışması var.  Organizasyonun mimarı ve yönetmeni benim ancak ekip olmazsa ne mimar olmanız ne yönetmen olmanız hiçbir işe yaramaz. Bu vesile ile konser çalışmalarına gönüllü katılan saz arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Elektro bağlama da Turgay Koçak, saz da Ersin Çimen,bağlam da  eşim Sinan Karaoğlu, bateride oğlum Melikcan Karaoğlu ve üflemeli sazlar da Aşkın Topal. Etkinliğimizde günlerce ZİÇEV Kayseri şubesine gidip çekimler yapan ,fotoğraf çekimlerimizi yapan  Nimet Çınaroğlu Gönenç’e sonsuz teşekkürler. Bağışçılara çok teşekkür ediyoruz, yaralara merhem olacaklar. Konserimizi sonuna kadar izleyen Sayın Valimiz Şehmuz Günaydın ve eşi hanımefendiye, İYİ parti milletvekili sayın Dursun Ataş’a, Garnizon Komutanımız Sayın Vedat Öncel ve değerli eşi hanımefendiye, Büyükşehir Belediye başkanımız Memduh Büyükkılıç ve değerli eşi hanımefendiye, AKP il Başkanı Sayın Şaban Çopuroğlu’na , İYİ Parti il Başkanı Sayın Sebati Ataman’a; CHP İl  Başkanı sayın Ümit Özer’e, bu kaynaştırmaya destek verdikleri için yürekten teşekkür ediyoruz. Çorbada tuzu bulunan ZİÇEV Kayseri şubesi yöneticilerine , öğretmenlerine, emektarlarına , KİGDER yönetimine ve üyelerine ve konserde bizi yalnız bırakmayan izleyicilere teşekkür ediyoruz"

Google+ WhatsApp