Kilisede yapılan 'Miçing ayini'nde depremzedeler için dua edildi

Kilisede yapılan 'Miçing ayini'nde depremzedeler için dua edildi

Melikgazi ilçesinde bulunan Surp Krikov Lusaroviç Kilisesi’nde 'Miçing ayini' düzenlendi. Ayinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için de dua edildi.

Ermeni cemaati tarafından Anadolu’daki ilk kilise olarak bilinen Surp Krikor Lusaroviç Kilisesi’nde yapılan Miçing ayinine, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, Kayseri Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Zadik Toker ve Ermeni cemaati mensupları katıldı. 
 
DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN DUA EDİLDİ
 
Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan'ın yönettiği, yılda bir kez düzenlenen miçing ayininde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler için de dua edildi. Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, "Geleneksel olarak her sene Kayseri Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'ni ziyaret eder, ayinimizi sunardık. Pandemi nedeniyle 3 yıldır gelemiyoruz. Allah'ın izniyle bugün bunu gerçekleştireceğiz. Ecdadımız ve ülkemiz için dua edeceğiz. Özellikle depremde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımız için dua edeceğiz. Allah onlara rahmet eylesin. Kayseri önemli bir kentimiz. Burada bizim Hristiyan geçmişimiz var. Bu şehrin zenginliğini oluşturuyor. Bu kilisenin burada olması ve bizim buraya gelerek yıllık ibadetimizi yapıyor olmamız, gelen turistlere kilisenin açılıyor olması Kayseri'ye ayrı bir değer kazandırıyor. Bu şehrin çok kültürlü, renkli mozaiğini göstermesi açısından önemli. Biz buradan İskenderun ve Hatay'a da giderdik. O turlar iptal edildi. Onun için buraya bireysel olarak gelenler katıldı. Bir de kilise tamirattan geçti. Kiliseyi tekrar ibadete açmak için burada ayin yapmamız gerekiyordu, mest yapmamız gerekiyordu. Küçük katılımla ama önemli bir ayinle bu günü kutlayacağız" ifadelerini kullandı.
 
TOKER: İSTANBUL’UN ARDINDAN KAYSERİ’DE DE DEPREMZEDELER İÇİN DUA EDİLECEK
 
Miçing ayini hakkında bilgi veren Kayseri Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Zadik Toker ise, "Öncelikle depremden ölenlere Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Geride kalanlara da acil şifalar dilemek istiyorum. İnşallah hep beraber bu işin içinden çıkacağız. Depremin yaralarını saracağız diye düşünüyorum. 'Miçing ayini', her sene bizim 'paskalya orucu' diye tabir ettiğimiz orucun ortasına gelen zaman sürecidir. Tam o zamana denk geldi. Onu icra etmeye geldik. Fakat depremden dolayı az insan katıldı. Buradan İskenderun ve Hatay'a gidiyorduk. Depremden dolayı yine gidilemeyecek. İstanbul’da olduğu gibi Kayseri’de de depremzedeler için dua edilecek” dedi.

Google+ WhatsApp