Kosova´da Gazetecilere Uygulanan Şiddet Protesto Edildi

Kosova´da bir muhabire düzenlenen bıçaklı saldırının ardından Priştine Meydanı´nda toplanan Kosovalı gazeteciler durumu protesto ederek güvence istedi. Kosova Gazeteciler Birliği önderliğinde bir a

Kosova´da bir muhabire düzenlenen bıçaklı saldırının ardından Priştine Meydanı´nda toplanan Kosovalı gazeteciler durumu protesto ederek güvence istedi.
Kosova Gazeteciler Birliği önderliğinde bir araya gelen gazeteciler, devlet organlarını göreve çağırarak korunmaları gerektiğini ifade etti. Eylemde konuşan Kosova Gazeteciler Birliği (AGK) Başkanı Zekerija Shabani, Klan Kosova Televizyonu muhabiri Milot Hasimja´na düzenlenen bıçaklı saldırının ilk ve tek olmadığı ifade ederek son dönemde 21 gazetecinin saldırıya uğradığını belirtti. Kosova´da gazetecilere uygulanan şiddetin giderek arttığına dikkat çeken Shabani, devlet organlarına çağrı yaparak, medya mensuplarını hedef alan tehditlerin hemen araştırılmasını talep etti. Shabani, medya patronlarına da İş Yasası ve İş Güvenliği Yasası´nı uygulamaları çağrısında bulundu.
Protesto eylemine katılan Dugagjini radyosu editörü Fidan Rama, gazetecilere karşı her geçen gün artan şiddeti kınamak için bir araya geldiklerini dile getirerek ülkede bağımsız gazeteciliğin yapılması ve özgür ifadelere saygı duyulması yönündeki çağrıların boşa gitmeyeceğini sözlerine ekledi. Kosova´nın devlet televizyonu RTK´nın editörü Rabisha Muhaxheri, "Kosova´daki tüm medya mensupları tek yürek olduk. Gazetecilere uygulanan şiddete son verilmesi için tek ağızdan çağrıda bulunduk" diyerek devlet makamlarının bu tür olaylara karşı tedbir almasını talep etti.
Besa Televizyonu muhabiri Mirjeta Dervishi ise Kosova´da medyanın özgür olması ve ifadelerin özgürce kullanılması ilkesinin yerine getirilebilmesi için devlet organlarının şartları sağlamaları gerektiğini belirtti.
Protesto eylemine siyasi liderler ya da diğer devlet yetkilileri katılmadı.
(EK-YM-D)

28.10.2014 14:51:19 TSI

Google+ WhatsApp