KTO Iso-27001 Belgesi Alan

KTO Iso-27001 Belgesi Alan İlk Ve Tek Ticaret Odası Oldu

KTO Iso-27001 Belgesi Alan İlk Ve Tek Ticaret Odası Oldu

Kayseri Ticaret Odası (KTO), Türk Standartları Enstitüsü tarafından yapılan denetimler sonrasında IS0-10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve ISO-27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini düzenlenen törenle aldı.
Kayseri Ticaret Odası’nda düzenlenen belge takdim törenine, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, TSE Genel Sekreteri Mehmet Bozdemir, TSE Kayseri Bölge Müdürü Mahmut Ulaş, KTO Yönetim Kurulu Üyeleri ve davetliler katıldı. Törende açılış konuşması yapan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz,”Kayseri Ticaret Odası bünyesinde yürütülen faaliyetlerin kalitesi ve uygunluğuna ilişkin olarak, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından geçtiğimiz eylül ayında denetleme yapılmıştır. Odamızda verilen hizmetlerin; yasalara uygunluğu, müşteri memnuniyeti esas alınarak yürütüldüğü, fiziksel ve elektronik ortamda güvenli bir şekilde sunulduğu, TSE tarafından yapılan bu denetleme sonucu onaylanmıştır. Odamız, Türkiye’de çok az sayıda ticaret odasının sahip olduğu, IS0-10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve Ticaret Odaları arasında ilk ve tek ISO-27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini alma başarısını göstererek, TOBB bünyesindeki 365 oda ve borsa arasında ön sıralarda yer aldığını bir kez daha kanıtlamıştır” diye konuştu.
Hiçyılmaz ayrıca, “Odamızda, 1998 yılından beri sürdürülen kalite yönetim sistemi son yıllarda yapılan düzenlemelerle daha etkin hale getirilmiştir. Sunduğumuz hizmetlerin kalitesinde, sürekli iyileşme ilkelerine göre çalışmayı temel alan ISO-9001:2009 Kalite Yönetim Sistemi standardı kriterlerine bağlı gelişmeler sağlamaktayız. 2016 yılında da revize olan ISO 9001:2015 standardına göre sistemimizi yenilemeyi planlıyoruz. Odamızın verdiği hizmetler, müşteri memnuniyetini esas alan ilkeler doğrultusunda yürütülmektedir. Üyelerimizden gelen her türlü şikâyet, öneri ve tavsiyeler titizlikle ele alınarak değerlendirilmekte ve kayıt altına alınmaktadır. Üyelerimizden gelen şikâyet öneri ya da tavsiyeler detaylı bir şekilde incelenerek gerekli düzeltici ve önleyici işlemler yapılmakta ve ilgili üyeler bilgilendirilmektedir. Bu sisteme ilişkin, yürütülen Oda faaliyetleri daha da geliştirilmiş ve IS0-10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi standardı kriterlerine uygun hale getirilmiştir” şeklinde konuştu.
‘Odamızda bilgi güvenliği doğrultusunda çalışmalar da sürdürülmektedir’ diyen Hiçyılmaz, “TSE tetkiklerinde fiziksel ve elektronik ortamda önem arz eden bilgilerin güvenliği konusunda önemli bir sınavdan başarı ile geçilmiştir. Tetkiklerde; kurum içindeki bütün varlıkları kayıt ve kontrol altına alan ve bunların güvenliğini sağlayan ISO-27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi standardına uygun çalışmalar sürdürüldüğü tespit edilmiştir. Yaptığımız çalışmalarda; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlarla paylaşılmasında sakınca arz eden bütün bilgilerin erişilebilirliğinin ve gizliliğinin kontrol altına alınması temel ilkesi ile hareket edilmektedir. Bu çalışmalar sayesinde, üyelerimizin memnuniyetinin ve en önemlisi de bütün bilgilerin güvenliğinin, uluslararası standartlara göre kontrol altına alınması sağlanmıştır. Oda çalışanlarınca yürütülen yoğun ve titiz çalışmalar sonucunda kurulan; Kalite Yönetim Sistemi, Müşteri Memnuniyeti Sistemi ve Bilgi Güvenliği Sistemi sayesinde hizmetler ve yürütülen faaliyetler çok daha kaliteli olacaktır. Kayseri Ticaret Odası, üyelerine etkin ve kaliteli hizmet etme yolunda bundan sonra da başarılı çalışmalara imza atmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.
TSE Genel Sekreteri Mehmet Bozdemir ise, “İlk defa 27001 belgesini Kayseri Ticaret Odası aldı. Bu çok gurur verici birşey. E-ticaretin gündemde olduğu bir dönemde 27001 bilginin muhafazası ve sızmaların önlenmesi noktasındaki farkındalığı böyle bir ticaret odamızın yakalaması son derece önemli. İnşallah bunu diğer odalarımızda örnek alır. Çünkü siber saldırılar son dönemlerde oldukça arttı. Bu anlamda bir yandan da e-ticarete geçmeye çalışıyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız ile bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp