Küçükçalık’ın ‘Özgün Ruhlar’ı Kitap Oldu

Küçükçalık’ın ‘Özgün Ruhlar’ı Kitap Oldu

Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi öğrencilerinin kaleme aldığı edebi eserler, ‘Özgün Ruhlar’ adıyla kitaplaştırıldı.

Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi kültür sanat yayınları arasında çıkan Özgün Ruhlar’da ‘Genç Yazarlar Kulübü’ öğrencilerinin yazmış oldukları deneme, hikaye, şiir, otobiyografi, araştırma ve gezi gibi türlerden oluşan çalışmalar yer alıyor.

Okul Edebiyat Öğretmeni ve kitabın genel yayın yönetmeni Hacı Sarı tarafından kaleme alınan önsözde, tek başına akademik başarının yeterli olmadığına ve öğrencilerin kültür sanat alanındaki kabiliyetlerinin de ortaya çıkartılması gerektiğine dikkat çekilerek, “Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi, akademik başarısıyla cazibe merkezi bir okul. Birçok fen lisesinin puanından daha yüksek puanla öğrenci almaktadır. Fakat tek başına akademik başarının yeterli olmadığı kanaati ile okuyan, yazan, notalara nefes olan gençlere kendilerini tanımaları için farklı hedefler belirlendi. Her hafta düzenli olarak icra edilen yazarlık çalışmalarıyla bir tohum atıldı. Tohum toprakla buluştu, yağmur yağdı, önce fidana ve nihayet meyve veren bir ağaca dönüştü. Elinizdeki ‘Özgün Ruhlar’ kitabının her aşamasında genç yazarlar etkin rol üstlendi ve sürecin içerisinde yer aldı. Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi kültür yayını anlamında bir ilk bu çalışma. Tüm kitap, özgün edebi yazılardan oluşmaktadır” deniliyor.

Toplam 154 sayfalık kitabın arka kapağında ise “Bir tohum atıldı toprağa ve tohum kök saldı. Ve çıktı tüm heyecanıyla yeryüzüne. Koca çınarla gebe bir fidan ve karşımızda. Her dalı farklı lezzetli, her yaprağı yeşilin farklı tonunda. İnsan ölür kalır eseri, eşek ölür kalır semeri. Siz şu anda gür gül bahçesinde dolaşırken biz de yeni fidanların etrafında pervane…” ifadeleri yer alıyor.

Google+ WhatsApp