Ligde Her Şey Olabilir...

Ligde Her Şey Olabilir...


LİGDE ilk yari sonunda gördük ki, yenilmeyecek takım yok. 

 

Hatta bakıldığında 25 puanlı takım bile düşe adayı. Ligin ikinci devresinde, üst üste 2 maç kazanarak daha yukarı çıkabilirsiniz. Ya da üst üste 2 maç kaybetseniz anında düşme adayısınız. 

 

Bu nedenle Kayserispor’un ilk yarıda topladığı 19 puan sadece nefes aldırdı. Sarı-kırmızılıları çok daha zor bir ikinci yarı bekliyor. Sarı-kırmızılılar lige müthiş başladı ama devamını getiremedi. Tam ümitler tükenmişken bu kez Hikmet Karaman’la ikinci çıkışı yakaladı ve 3 maçta 7 puanla yeniden ligin flaş takımı olmayı başardı. Lige çok iyi başlayan da, sonrasında futbolu unutup mücadeleden kaçan da, sonra yeniden kenetlenen ve kazanmaya başlayan da aynı futbolcular. Başkan ve yönetim de aynı. 

 

Tek değişen teknik direktör. 

 

Sakın yanlış anlaşılmasın. Başarısızlığın sorumlusu Ertuğrul Sağlam’dır demiyorum. Ligde her şey olabilir... Zira lige fırtına gibi giren takımın başında da Ertuğrul Sağlam vardı. Şansızlık, sakatlık ve dış faktörler de bu süreçte etkili oldu şüphesiz. Şimdi Kayserispor ikinci yarıya da aynı kadroyla devam edecek. Zaten transfer yasağı olduğu için bu bir tercihten öte zorunluluk. Kayserispor ligde kalacaksa, sezon başındaki gibi bir başlangıç ya da, sezon sonundaki 3 maç gibi bir çıkışa ihtiyacı var. 

 

Ligde ikinci yarılar hep daha zor geçmiştir. Kayserispor’da genelde ligin ilk yarısında daha başarılı olmuş, hatta ilk yarıda topladığı puanlar sayesinde ligde kalmıştır. Çok kötü ilk devre oynayıp, Hikmet Karaman’ın çalıştığı dönemdeki gibi mucizelere de imza atmıştır şüphesiz. İkinci devre sadece Kayserispor değil tüm takımlar zor bir yarışın içinde olacak. Çünkü bir galibiyetle her şey değişebilir.

 

KARAMAN’IN YAŞAM KAYNAĞI TARAFTAR

 

SON haftalarda sadece motivasyonla ve ince dokunuşlarla Kayserispor’u toparlayan ve futbolculara yeniden savaşmayı öğreten Hikmet Karaman, eminim ki çok daha fazlasını hesap ediyor. Kayserispor’u 18 Ocak’ta başlayacak ikinci yarıya, daha güçlü, daha inançlı hazırlamak için ince eleyip sık dokuyor. Fenerbahçe’nin bile düşme potasında olduğu Süper lig, ikinci yarıda çok şeye gebe. O yüzden en büyük görev de her zaman olduğu gibi taraftara düşecek. Karaman iyi bir taktisyen ve futbolcuları çok iyi motive ediyor. Ama Karaman’ın yaşam kaynağı da taraftar. 

 

Taraftar Karaman’ı coşturursa, ikinci yarıda çok iyi bir Kayserispor izleyebilir. Dolu ve coşkulu tribünler Karaman’ın da en büyük motivasyonu olacaktır. Bu vesileyle, yeni yılın Kayserispor açısından sakatsız, sorunsuz ve sportif başarılarla dolu geçmesi dileğiyle, taraftarımızın da yeni yılı kutlu olsun.

Google+ WhatsApp