Malkoç ve Vali Kamçı Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

Ombudsman Halkla Buluşuyor Programları kapsamında ilimize gelen Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ile Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, ilimizdeki ulusal ve yerel basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Özel bir otelde düzenlenen programa, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Vali Süleyman Kamçı, Kamu Denetçileri Yahya Akman, Hüseyin Yörük ve Sadettin Kalkan, KDK Genel Sekreteri İbrahim Kılınç, ulusal ve yerel basının temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Başdenetçi Malkoç, 6328 sayılı Kanun ile 2012 yılında kurulan Kamu Denetçiliği kurumunun ana görevinin idarenin iyi işleyişine, kamu hizmetlerinin kalitesinin artmasına, denetim yoluyla idarenin şeffaflığının artmasına ve vatandaşın hak arama kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.

Başdenetçi Malkoç, kurulduğu 5 yıldan bu yana kuruma; 17 bin 200’ü 2017 yılına ait olmak üzere toplam 45 bin civarında şikayet geldiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çok faydalı bir kurum; dünyada yaygın adı ombudsmanlık, Türkiye’de kamu denetçiliği kurumu olarak anayasada ve yasada yerini almış. Yine dünyadaki yaygın adıyla görevi halkın avukatlığını yapmak. Halkın avukatlığını yaparken idarenin de hasmı değiliz. İdareye ve idarecilerimize, vereceğimiz tavsiye kararları ile yol gösteriyoruz. Bir bakıma rehberlik ve danışmanlık yapıyoruz. Türkiye’de bu kurum yeni ama Avrupa’da çok yaygın ve etkili. Ancak Türkiye’deki son çalışmalarına baktığımızda birkaç yıl içinde çok etkili olacağını düşünüyoruz.”

Vali Kamçı yaptığı konuşmada, ombudsmanlık ya da kamu denetçiliği kurumunun aslında Selçuklulardan bu yana var olduğunu belirterek, “ Kurumun işler hale gelmesi için vatandaş tarafından daha tanınır hale gelmesi gerekmektedir. Kayseri ziyaretleri için Malkoç ve beraberindeki heyete teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantı, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un basın mensuplarının sorularını yanıtlaması ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Google+ WhatsApp