Manisa Valisi Twitter Üzerinden Greenpeace İle Atıştı

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yırca köyünde termik santral yapılacağı gerekçesiyle kamulaştırılan zeytinliklerdeki ağaçların kesilmesiyle ilgili olarak Greenpeace üyeleri ile twitter üzerinden tartışt

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yırca köyünde termik santral yapılacağı gerekçesiyle kamulaştırılan zeytinliklerdeki ağaçların kesilmesiyle ilgili olarak Greenpeace üyeleri ile twitter üzerinden tartıştı.
Soma´ya bağlı Yırca köyünde acele kamulaştırma ile kamulaştırılan ve termik santral kurulacak olan zeytinliklerin kesilmesine tepkiler sürerken, sosyal medya üzerinden örgütlenen Greenpeace üyeleri, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile twitter üzerinden atıştı. Greenpeace Türkiye hesabı twitter üzerinden Vali Bektaş´a yönelik, "Yırca´da 500´e yakın ağacın hukuksuzca kesildiğinin farkındayız. Kesimin en baştan engellenmesi gerekirdi. Şirketin `Zeytini hukuksuzca keserim, cezası neyse öderim´ yaklaşımı kabul edilemez. Önemli olan hukuksuzluğa ceza kesmek değil, zeytinin kesilmesini önlemek" diye yazdı.
Vali Bektaş da twitter üzerinden, "Greenpeace gönüllülerine tekrar hatırlatmak isterim. Ortada hukuki bir durum var. Bilen de konuşuyor, bilmeyen de. Tekrar buradan ilan ediyorum. Aranızda hukukçular var. Bize hukuken bir çözüm öneren varsa tereddütsüz uygulamaya hazırız. Kendimize göre gerekçeler hukukta işe yaramaz. Ancak birbirimizi üzeriz. 30´lu yıllarda çıkan bir kanun sistematiği ile bu olay çözülemiyor. Her ağaç kesme olayını savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Başka ne yapabiliriz, bilenler lütfen söylesin. Bence yanlış yerde çaba gösteriliyor" ifadeleri kullandı.

"ENERJİ UĞRUNA SAVAŞLAR YAPILIYOR"
Enerji ihtiyacı nedeniyle geçirdiğimiz süreçte büyük savaşların da yaşandığına dikkat çeken Vali Bektaş, "Unutmamalıyız ki, bugün enerji uğruna savaşlar yapılıyor, ülkeler bölünüyor, insanlar, kadınlar, bebekler ölüyor. Iraklılar, Suriyeliler, Araplar, Türkler, Kürtler, Ukraynalılar, Ruslar ölüyor. Bizim ülkemizde uğruna savaşılan enerji temini için birkaç ağacını feda etmeye karar vermiş. Olaya biraz da bu açıdan bakabilmeliyiz" diye yazdı.
Ayrıca Vali Erdoğan Bektaş, Soma´da kesilen zeytinlerle ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından verilen ´Kovuşturmaya gerek yoktur´ kararını da fotoğrafla paylaştı.
(ÖND-ÖZ-Y)

17.10.2014 19:00:38 TSI

Google+ WhatsApp