Memur-Sen Kayseri Temsilcisi Aslantürk: “Filistin’de can pazarı kurulmuş, Gazze’de insanlık ölüyor”

Memur-Sen Kayseri Temsilcisi Aslantürk: “Filistin’de can pazarı kurulmuş, Gazze’de insanlık ölüyor”

İsrail’in uluslararası hukuku tanımadığını, zulmünü sınırlayacak hiçbir değere sahip olmadığını söyleyen Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Mehmet Emin Aslantürk, “İnsanlık, onur nerede? Filistin’de can pazarı kurulmuş, Gazze’de insanlık ölüyor. Kan üzerine yükselmiş Batı Medeniyeti, katille aynı safta. Ey insanlık! Biz biliyoruz ki Filistin’deki kardeşlerimiz onurlarıyla şehit oluyor. Bütün bu zeminde kim tanır uluslararası hukuku, insanlığı? Sözün bittiği yerdeyiz” dedi.

Memur-Sen Kayseri Şubesi, İsrail-Filistin arasındaki savaşa tepki olarak ‘Soykırıma Hayır’ sloganıyla, Cumhuriyet Meydanı Bürüngüz Camii önünde basın açıklaması düzenledi. Eyleme Memur-Sen temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar da katılım sağladı. Eylemde sıkça İsrail ve Siyonizm üzerine sert sloganlar atıldı.
 
‘ZULMÜN ATEŞİ, İNSANLIĞI KUŞATIYOR’
 
Gazze’de insanlığın öldüğünü ve İsrail’e karşı direnen Filistinlilerin katledildiğini söyleyen Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Mehmet Emin Aslantürk, “Soykırımcı Siyonistler Filistin’de katliam yaparken susanların kıyameti zorladığı zamanlardayız. İkiyüzlü suskunluğa karşı insanlık onurunu haykırmak, tüm insanlığa ‘zulmün ateşi, insanlığı kuşatıyor’ uyarısında bulunmak için buradayız.  Bugün Filistinlilerin kanı üzerine kurulmuş bir rejim var. O şebekeye kimileri ‘devlet’ diyor; İsrail, bir devlet değildir. İsrail, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdür. İsrail, bütün dünyaya kötülük yayan, soykırımcı bir organizasyondur. İşte bu rejime karşı direnen birkaç insan, bugün bütün dünyanın onurunu tutmaya çalışan o halk katlediliyor” diye konuştu.
 
‘İSRAİL, ZULMÜNÜ SINIRLAYACAK HİÇBİR DEĞERE, HUKUKA SAHİP DEĞİL’
 
İsrail’in uluslararası hukuku tanımadığını, zulmünü sınırlayacak hiçbir değere sahip olmadığını söyleyen Aslantürk, “İnsanlık, onur nerede? Filistin’de can pazarı kurulmuş, Gazze’de insanlık ölüyor. Kan üzerine yükselmiş Batı Medeniyeti, katille aynı safta. Ey insanlık! Biz biliyoruz ki Filistin’deki kardeşlerimiz onurlarıyla şehit oluyor. Dünyanın kötülüğü ise geride kalanların yakasına yapışıyor. Şu vahşetin ortasında İsrail Savunma Bakanı çıkıp ‘İnsanlarla değil, hayvanlarla savaşıyoruz’ diyor, kötülüğün görüntüsü Netanyahu ‘Gazze’yi dümdüz edeceğiz’ diyor. Her savaşın bir hukuku vardır, bütün mahlûkatta bir denge vardır. Fakat bu kandan beslenen örgüt, vahşetini sınırlayacak hiçbir değere, hukuka sahip değil. Bütün bu zeminde kim tanır uluslararası hukuku, insanlığı? Sözün bittiği yerdeyiz. Bu zulüm; bütün dünyayı saracak, gelen uçak gemilerinin sadece İsrail’e destek için gelmediklerini biliyoruz. Postallarıyla adaleti ezenlerin değil, Filistinli kardeşlerimizin ve haklı davalarının yanındayız. Çünkü biz insanız ve insanlık adaleti tekrardan kaldıracak. Onun için zulümden korkmayacağız” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp