MESAFEYİ KORUMAK..!

MESAFEYİ KORUMAK..!


Böyle maçlar zordur; havası, kokusu,

rengi farklıdır.Sabırlı olan, gününde olan, istediklerini sahaya yansıtan ve futbol şansını da yanına alan taraf sonuca giden taraftır. Erzurum maçı da Kayserispor açısından son derece kritik bir öneme sahipti. Kazanılması gereken, en kötü şartlarda kaybedilmemesi gereken bir maçtı.

İyi başladı, öne de geçti, golün erken gelmesi rakibin açıklar vermesi anlamına geliyordu ama uzatmanın da uzatmasında öyle bir gol yedik ki akıllara zarar...

45+4’te Lopes’in de ikramı ile Erzurum soyunma odasına moralli giren taraftı.

İkinci yarıda baskı kuran, pozisyon bulan da Erzurumspor’du..

İkram üstüne ikram da bulunan Kayserispor,elinden, bacağının arasından topları kaçırıp yürekleri ağıza getiren ise kaleci Muammer’di...

Yahu kardeşim böyle basit hatalar olur mu? Kaleci demek, güven demek, kaleci demek, iyi yer tutan, yan topa iyi çıkan, ilk hamle de topu bloke edip arkadşalarına güven telkin eden demektir.

Üzülerek söylüyorum canlı bomba gibiydi Muammer dünki maçta...

Beklerin önündeki arkadaşların hücuma çıkarken gösterdikleri patlamayı, rakip hücumlarında da gösterememeleri zaman zaman çıkıntı yarattı. Dönüşleri ağır olunca korudorlar boşaldı ve rakibe boş alan çıktı.

Özellikle Bilal gibi çok yetenekli bir oyuncunun son haftalarda takım sonuca giderken sürekli tüketenler tarafında olması üzücü. İkinci takımın tamamından bir toparlanma bekliyoruz ama onun toparlanması takım için çok büyük bir artı demektir.

Hocanın Umut’u kızağa çekmesi de Artemle başlayıp, Gyanla devam etmesi de bir o kadar doğru karardı.

Sonuçta yine bireysel hataların nüksettiği bir maçta seninle aynı hedefte olan bir takımla, devrenin son maçında tıklım tıklım tribünler önünde 1 puan çıkartmak bence kazançtı.

En azından rakiple mesafe korundu, en azından devre arasına son üç maçta yenilmeyen bir takım olarak girmenin havası başkaydı.

Elbetteki Hikmet Karaman ara dönemde çok daha fazla çalışacak, kafa yoracak, mevcut kadroda  rotasyona giderek ikinci yarıya daha diri, daha verimli bir kadro ile başlayacak.

Herşeye rağmen ilk yarının sonlarına doğru gelen hoca hamlesi Kayserispor’a can vermiştir, en azından ligin ikinci yarısında da alınacak 19 puan bu takımın ligde kalmasi anlamına gelecek.

Özetle; Kayserispor, Erzurum’dan istediğini almıştır, yılın son maçını karlı kapatıp, devre arasına istediği yerde girmiştir.

2019 yılının Kayserispor’a başarı ve şans getirmesini diliyorum.

Google+ WhatsApp