Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Sınav başladığı andan itibaren sessizliği sağlamamız gerekiyor”

Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Sınav başladığı andan itibaren sessizliği sağlamamız gerekiyor”

İl Milli Eğitim Müdür Bahameddin Karaköse, 17-18 Haziran günleri farklı oturumlarda gerçekleşecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde vatandaşlara çağrıda bulundu. Karaköse, “Çocuklarımızın iyi motive olabilmeleri ve sessiz bir ortamda sınav yapabilmeleri için tüm toplum taraflarına sorumluluk düşüyor. Sınav başladığı andan itibaren sessizliği sağlamamız gerekiyor. Çünkü onların kapasitelerini doğru bir şekilde yansıtmaları açısından dikkatlerinin dağılmaması önemli” dedi.

Kayseri’de 66 bin 936 öğrenci 7-18 Haziran günleri farklı oturumlarda gerçekleşecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek. Üniversite adaylarına başarı dileyen Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Abdülkadir Özkan, “Başarılı geçen bir eğitim öğretim yılı için tüm eğitim ailemize, öğretmenlerimize özellikle teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize yaz tatilini iyi değerlendirmelerini, yeni döneme hazırlıklı gelmelerini tavsiye ediyorum. Hafta sonu sınava girecek olan tüm öğrencilerimize de kolaylıklar diliyorum. Allah yardımcısı olsun” şeklinde konuştu. 
 
Sınav için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, sınav esnasında sessizliğin sağlanması gerektiğini söyledi. Karaköse, “Öğrencilik hayatındaki en önemli dönemeçlerden bir tanesi, en önemli sınavlardan bir tanesi. Öncelikle tüm gençlerimize, öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Şimdi bugün onların sınava hazırlanması için son gün. Uykularını iyi almaları, hafif düzeyde egzersizler yapmaları, doğru beslenmeleri önemli. Yarın sınava girecekler. Sınava girdikleri andan itibaren de toplumsal bir sorumluluğumuz var. Çocuklarımızın iyi motive olabilmeleri ve sessiz bir ortamda, gürültüsüz bir ortamda sınav yapabilmeleri için tüm toplum taraflarına, herkese bir sorumluluk düşüyor. Sınav başladığı andan itibaren sessizliği sağlamamız gerekiyor. Çünkü onların kapasitelerini doğru bir şekilde yansıtmaları açısından dikkatlerinin dağılmaması açısından bu önemli. Bununla ilgili gerekli duyurular yapıldı. İlimizde şimdiye kadar böyle bir sorun da yaşanmadı. Bizim yani ilimizde Kayseri ilinde 66 bin 936 öğrenci Allah'ın izniyle sınava girecek tüm hazırlıklar tamam. Şimdiden hepsine başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp