Mucize Yaşadık…

Mucize Yaşadık…


Mucize Yaşadık…

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında İstikbal Mobilya Kayserispor sahasında lider Başakşehir'le 1-1 berabere kaldı. Her iki takımda stadı dolduran 25.000 futbol severe güzel bir oyun sergilediler. Sezonun ilk yarısında izlemiş olduğum Başakşehir'den eser kalmamış. Yaşlı olmasına rağmen tamamen tecrübeli ve güçlü bir takım olmuşlar. Yaş ortalaması çok yüksek olan Başakşehir, İ.M.Kayserispor'a bakarak daha çok gol arayan, tek pas yapan, ayağında topu hiç tutmayan, dikine giden, sağlı sollu ataklar yapan takımdı. Kısacası futbol nasıl oynanır adeta ders verdiler.

Bu maçın öncesinde İstikbal Mobilya Kayserispor'da Bilal ve  Mensah sakat, Deniz Türüç ise kart cezalısıydı. Maçın 25 dakikasında Kana-bıyık'da sakatlanarak oyundan erken çıkınca as kadronun en etkili 4 futbolcusundan faydalanamadık. Bu dört futbolcumuzun varlığını çok aradık. Sebebi ise atak yapamadık, kendi sahamızdan çıkamadık, zaman zaman çıksak da etkili olamadık. Olsaydık sonuç farklı olurdu. Kravest ve Umut Bulut ile yakalamış olduğumuz pozisyonları gole çevirebilseydik eğer sonuç  2 veya 3 farklı kendi lehimize bitebilirdi.

Başakşehir açısından bakacak olursak; maç boyunca 15 net gol pozisyonları ve direklerden dönen şutları vardı. Maçın en etkili ismi olan Edin Visca girmiş olduğu net 7-8 gol pozisyonundan faydalanamadı. Tam bir mucize oldu doğrusunu söylemek gerekirse. Ben  hayatımda bu kadar çok gol pozisyonu olan bir maç izlemedim. İstikbal Mobilya Kayserispor'un uzaklaştırdığı her top bir dakika sonra tekrar kalesine geri döndü. Kana-bıyık, Visca'nın bu etkili futboluna karşı fazla direnç gösteremeyerek sakatım diye olası farklı bir mağlubiyette faturayı kendisine kestirmemek için oyundan çıkmak istedi. Bu hareketi kendisine hiç yakışmadı. Buradan Kana-bıyık'a bir çift lafım var: "Şunun şurasında sekiz maç kaldı. Az sabret, bu zor maçlarda takımı yalnız bırakma. Zaten Hikmet hoca bu eksik kadroda 11 çıkarmakta zorlanırken birde sen sorun çıkarma."

Başakşehir karşısında oynayan tüm futbolcularımız hepsini ayrı ayrı kutlamak gerek. En büyük kutlamayı da kalesinde devleşen Lung hak etti. Takımı ipten aldı. Bir puan almamızda aslan payı Lung'a aittir. Bize bu mucizeyi yaşattığın için bir kene bin kere teşekkürler Lung. Bir teşekkür de kapalı kale taraftarlar grubuna. Maç boyunca hiç susmadan  verdikleri destek çok kıymetliydi.

Selam ve saygılarımla.

Google+ WhatsApp