Müşteri olarak bindiği taksinin şoförünü öldüren şahsa ağırlaştırılmış müebbet

Müşteri olarak bindiği taksinin şoförünü öldüren şahsa ağırlaştırılmış müebbet

Kayseri'de bindiği taksi şoförü M.K.’yi (25) öldüren E.K.(27), 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

Kocasinan İlçesi Mithatpaşa Mahallesi’nde 8 Mart’ta meydana gelen olayda E.K. isimli şahıs M.K.’nin kullandığı ticari taksiye bindi. E.K., üzerinde taşıdığı silahla M.K.’yi tabanca ile vurarak öldürdü. Antalya’ya kaçtığı tespit edilen E.K. yakalanarak Kayseri’ye getirildi. E.K.’nin yanı sıra N.E.A. ile E.K. de gözaltına alındı. 3 şüpheliden E.K. tutuklanırken diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi. 3 şüpheli hakkında 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan dava açıldı. Sanıkların yargılanmasına Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. 
 
“M.K.'Yİ ÖLDÜRMEK İSTEMİŞTİM. ONA ULAŞAMAYINCA YAKIN ARKADAŞI M.K’YI ÖLDÜRDÜM”
 
Daha önceki ifadesinde “M.K.’yi öldürmek istemiştim. Ona ulaşamayınca yakın arkadaşı M.K.’yi öldürdüm. Biri size yanlış yapıyorsa ve onu bulamıyorsanız en yakın arkadaşını öldürürsünüz. Ben de öyle yaptım. Asıl öldürmeyi istediğim M.K. ile aramızda alacak verecek meselesi vardı. M.K. ile ailesini öldürecektim. Pişman değilim"  diyen tutuklu sanık E.K. ifadesinde, karar duruşmasında “Önceki ifadelerimi tekrarlıyorum” dedi. 
Mahkeme heyeti, sanık E.K.'yi, 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz sanıklar ise beraat etti.

Google+ WhatsApp