Nerde Fair Play?

Nerde Fair Play?


Süper Toto Süper Lig'in 31. haftası büyük bir heyecana sahne oldu. Ligin hem zirvesinde hem de dibinde çok önemli gelişmeler yaşandı. Haftalardır liderlik koltuğunda bulunan Medipol Başakşehir Sivas deplasmanından beraberlikle ayrılınca takipçisi Galatasaray'ın kendi evinde derbi maçta Beşiktaş'ı yenmesi üzerine liderlik koltuğunu Galatasaray'a kaptırmış oldu ve avantaj Galatasaray'a geçti. Ligin dibinde ise hem B.B. Erzurumspor hem de Göztepe bu hafta maçlarını kazandılar. Kümede kalma yarışında ateş daha da kuvvetlendi. Resmen yangın yerine döndü alt sıralar. Üstelik bu yangın temsilcimiz i.M. Kayserispor'u da tehdit ediyor. Bu yüzden korkulu rüya görmemesi için İstikbal Mobilya Kayserispor'un kalan 4 maçtan en az 3 puan çıkarması şart.

Gelelim derbi maça. Derbi maçta Beşiktaş'ı kendi evinde ağırlayan Galatasaray rakibini 2-0 yenerek hem Beşiktaş'ı şampiyonluk yarışının dışına taşımış oldu hem de Medipol Başakşehir'in berabere kalması ile averajla liderlik koltuğuna oturdu. Büyük bir heyecana sahne olan derbi maçta skoru belirleyen ise ne yazık ki her zaman ki gibi hakem hataları oldu. Maçın hakemi Bülent Yıldırım Beşiktaş'ın sağ ve sol beklerine göstermiş olduğu sarı kartlarla bu iki futbolcunun da savunma direncini düşürdü. Caner'e sarı kart bence gösterilmemeliydi. Galatasaray'ın atmış olduğu ilk golün başlangıcında taç atışının Beşiktaş tarafından kullanılması gerekirken, maçın hakemi Bülent Yıldırım taç atışını Galatasaray'ın atmasına göz yumdu ve bu pozisyon sonrasında gol oldu. Beşiktaş'lı futbolcular gol öncesi hakem Bülent Yıldırım'a itiraz ederek durumu izah ederken Galatasaray'lı futbolcular rakiplerinin durmasını fırsata çevirerek fair play'e aykırı bir tutum sergilediler. Galatasaray gibi büyük bir camiaya böyle küçük hesaplar yakışmadı. Galatarasay stoperi Lyundama'nın Beşiktaş'lı Atiba'ya maçın başlarında atmış olduğu dirsek kırmızı kartlık pozisyonken halem devam kararı verdi ve sarı kart dahi göstermedi. Ceza sahası içerisindeki ikili mücadelede  Diagne'nin Vida'nın ayağına kendi ayağını takarak yere düşmesi sonrasında Bülent Yıldırım penaltı kararı vermesi evlere şenlik. Allahtan ki VAR'da bulunan güya tecrübeli hakem Cüneyt Çakır penaltı öncesi ofsayt olduğu uyarısında bulunarak penaltı kararını iptal ettirdi. Oyun içerisinde Galatasay'lı futbolcuların fair play'den uzak bir görüntü sergilediler. Derbiye yakışır ne futbol vardı ne de yönetim. Bu şekilde oynanan futbol ve ortaya konan senaryo futbol severleri bence hiç mutlu etmedi. Futbol tarihimize şaibeli bir maç olarak da geçti. Bu tür maçlardan sonra yöneticilerin kameralar önünde açıklamalarda bulunmasını ise istemiyoruz. Çünkü gerek MHK'yi gerekse TFF'yi baskı altına alıyorlar ve kendi lehlerine avantaj elde ederek diğer takımların haklarını çalıyorlar.

Umarım bu tür senaryolar bir an önce biter ve Avrupa'da olduğu gibi göze hoş gelen kaliteli futbola kavuşuruz. Hak edenin masa başında değil saha da kazandığı bir lig en büyük arzumuz.

Google+ WhatsApp