Nurettin Canikli: Cumhurbaşkanımızdan herkes özür dilemeli

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ'yle mücadele konusunda İnternethaber'e önemli açıklamalar yaptı.

FETÖ'yle mücadele konusunda gelinen son durumu anlatan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Biz OHAL süresi içinde tamamen temizlemeyi düşünüyoruz" dedi.
Bilindiği üzere Olağanüstü hal (OHAL) 3 aylık süreyle 21 Temmuz'da yürürlüğe girmişti.
Paralel yapıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2010'dan sonra bürokrasiyi ve bakanları defalarca telkin ve uyarılarda bulunduğunu söyleyen Canikli, "Cumhurbaşkanımızdan herkes özür dilemeli. Haksızlık yapıldı, çırpındı, uğraştı, herkese söyledi. Her yerde söyledi. O anlamda büyük haksızlık yapıldı." diye konuştu.
15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından kamuda FETÖ temizliği başladı. MGK'nın tavsiyesiyle OHAL ilan eden hükümet seri adımlarla devlete sızan hainleri atıyor.
Peki gelinen son durum ne? AK Parti kurmaylarından Nurettin Canikli konuyla ilgili olarak İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, yazar Süleyman Özışık ve okur temsilcimiz Hatice Kübra'nın sorularını yanıtladı.
Hadi Özışık: Kılıçdaroğlu 'FETÖ'cüler devlete sızmadılar yerleştirildiler' diyor. Bu konuda herkes bir şey söylüyor. Eski Genelkurmay Başkanı, 'sadece Cumhurbaşkanı değil hepimiz özür dilemeyiz' diyor, öz eleştiri yapıyor. Ayrıca en son çalışmalar ne aşamada devam ediyor?
CUMHURBAŞKANIMIZDAN ÖZÜR DİLENMESİ GEREKİYOR
Aslında özür dileme meselesini esasında bütün herkesin, öncelikle cumhurbaşkanımızdan bir defa özür dilenmesi gerekiyor. Elbette  milletten özür dilenmesi gerekiyor onu diyor zaten sayın Genelkurmay Başkanı. Ama aynı zamanda Cumhurbaşkanımızdan özür dilemeleri gerekiyor. Cumhurbaşkanımız esasında 17-15 Aralık'tan çok daha önce 2010 Anayasa değişikliğinden sonra hatta 2007'den beri hatırlıyorum bürokrasiye, bakanlara bu telkinleri yaptığına sayısız kere şahit olmuşumdur. Bunlara dikkat edin, terör örgütünün niyetinin halisane olmadığı şeklinde ama çok kuvvetli deliller yok. Ama sayın Başbakanımız gidişatı görmüş. Onların muhtemelen kamuya yerleşme planı, en kılcal damarlara kadar yerleşme politikalarına kadar.

Google+ WhatsApp