Odü´de Nanomalzeme Konferansı

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asosiye Üyesi ve Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan, TÜBA Üniversite Konferansları P

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asosiye Üyesi ve Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan, TÜBA Üniversite Konferansları Programı çerçevesinde Ordu Üniversitesi´nde "Nanomalzemelerle Modifiye Edilmiş Elektrokimyasal Biyosensörler ve Uygulamaları" adlı konferans verdi.
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Saim Zeki Bostan, Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan, akademisyenler ve birçok öğrencinin katıldığı açılış konuşmasını Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Kuralay´ın yaptığı konferans, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu´nda gerçekleştirildi.
Türkiye Bilimler Akademisi´nin (TÜBA) çalışmalarından ve bilimsel çalışmalara vermiş olduğu destekten bahseden Prof. Dr. Gürsan, dünya bilim akademileri topluluğunun en faal ve saygın üyelerinden biri olarak, ülkemiz bilim politikalarına yön veren bir bilim akademisi olma vizyonuyla ilerlediğini belirtti.
Nanomalzemelerin nanometrelerle ölçülebilen çok küçük boyutlardaki materyaller olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Arzum Erdem Gürsan, nanoteknolojinin insan yaşamında çok önemli kolaylıklar ve katkılar sağladığını belirtti. Konuşmasında karbon nanotüp, grafen ve nanopartiküller gibi önemli nanomalzemelerin çeşitli hastalıkların teşhisine yönelik DNA biyosensörleri ve bu hastalıkların iyileştirilmesine dair DNA-ilaç etkileşimi tayini biyosensörleri gibi sistemlerinin hazırlanması ve uygulamalarına yönelik çalışmalar sunarak nanoteknolojinin kullanım alanlarına örnekler verdi.
Ayrıca Prof. Dr. Arzum Erdem Gürsan, elektrokimyasal biyosensör teknolojisinin nanomalzemelerle birleştirilmesi ucuz, güvenilir, seçici, hassas ve pratik ölçüm tekniklerinin ortaya çıkarılması bakımından diğer zaman alıcı klasik ölçüm yöntemlerine göre üstünlükler sağladığını dile getirdi.
"Nanomalzemelerle Modifiye Edilmiş Elektrokimyasal Biyosensörler ve Uygulamaları" adlı konferans, Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan´a Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Saim Zeki Bostan Ve Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan tarafından plaket ve çiçek takdim edilmesinin ardından sona erdi.
(MAK-SLH-Y)

17.10.2014 17:56:47 TSI

Google+ WhatsApp