Osmanlıspor Liderliğe Yükseldi

Osmanlıspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Orduspor´u 3-0 mağlup ettikleri maçın ardından, "Bizim için çok önemli bir galibiyet" dedi. Özköylü, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açık

Osmanlıspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Orduspor´u 3-0 mağlup ettikleri maçın ardından, "Bizim için çok önemli bir galibiyet" dedi.
Özköylü, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Kendileri adına çok önemli bir galibiyet olduğuna değinen Soman Özköylü, "Kendi sahamızdaki maçı kazanmak gerçekten önemliydi. Bu anlamda ilk 15-20 dakika iyi başladık, golü de bulduk, pozisyonlar kaçırdık. Ama özellikle 20. dakikadan sonra maalesef oyunu rakibe verdik, bu süreçte sıkıntılar yaşadık. İlk yarı bitimine kadar oynanan oyunda biz değiliz. İstediklerimizi sahaya koyamadık, oyunun kontrolünü rakibe verdik, pozisyon yedik, hatalar yaptık. Ama ikinci yarı içerideki uyarılarımızla beraber arkadaşlarımız kendilerini toparladı, ikinci yarıda daha iyi bir oyun ortaya koyduk. Özellikle 60. dakikadan sonra rakibin fiziksel olarak oyundan düşmesiyle beraber ayakta kalan taraf olduk ve diğer golleri bulduk. Maç çok farklı da bitebilirdik, gol de yiyebilirdik" açıklamasını yaptı.
İyi bir rakibe karşı oynadıklarını söyleyen Özköylü, "Orduspor´un oyuncu kadrosu gerçekten çok iyi, iyi de oynadılar. Ama ikinci yarı biz onlardan daha güçlü kaldık, bu da bizim avantajımız oldu. Kazanmayı bildik" diye konuştu.

"HEDEF TAKIM OLUYORSUNUZ"
Osmanlıspor´un liderliğe yükselmesini değerlendiren Özköylü, "Liderlik bizim açımızdan güzel bir mutluluk olur. Uzun bir lig, daha oynayacağımız 27 maç var. Lider olmak belki güzel ama lider olduğunuz zaman hedef takım oluyorsunuz. Herkesin zaten hedefindeki takım biziz. Lider olduğumuz zaman daha fazla dikkat çekiyorsunuz. Bu anlamda daha dikkatli olmamız lazım. Oyunu rakibe kabul ettiren bir takım olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

"KALİTEMİZİ ORTAYA KOYARAK, YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"
Bir gazetecinin, `Ligin en sorunsuz takımı Osmanlıspor. Bu dakikadan sonra Osmanlıspor´un Süper Lig´e yükselmemesi sizin için sürpriz olur mu?" şeklindeki sorusuna Özköylü, "Her takımın şansı var. Ligde bizim gibi kaliteli takımlar var, sadece biz değiliz. Sorunsuz dendiği zaman dışarıdan her şey çok toz pembe gözükebilir. İyi yönetilen bir kulüpteyiz, şartları iyi bir kulüpteyiz ama biz de bunun karşılığını en iyi şekilde vermeye çalışıyoruz. İlerleyen haftalarda belki yavaş yavaş üst taraf alt taraftan ayrılacaktır ama bu lig de her hafta değişik sonuçlar alınıyor. Kaliteliysek, kalitemizi ortaya koyacağız ve yolumuza devam edeceğiz" yanıtını verdi.

ORDUSPOR CEPHESİ
Orduspor Teknik Sorumlusu Sabahattin Akbayrak, maça iyi başladıklarını ancak ilk yarıda istedikleri skoru elde edemediklerini belirtti.
Özellikle ikinci yarıda özgüvenle alakalı sorun yaşadıklarını dile getiren Akbayrak, "Dağılmamamız gerekiyordu, sonuç ne olursa olsun takılmadan daha kaliteli oynamamız gerekiyordu. Ancak bu aşamada eksik oyuncular takıma yansıdı. Özellikle ikinci yarıda çok basit bireysel hatalardan goller yedik. Bu konuda ikinci yarı sıkıntı çektik" dedi.

"TAKIMIMIZ HEDEFİNİ KENDİSİ KOYACAK"
Bu sezon takımın hedefini dile getiren Akbayrak, "Takımımız hedefini kendisi koyacak. Geçen sene yıl iyi başlangıçla iyi bir sezon geçirdik. Bu sene kamuoyunun bildiği sebepler nedeniyle bu iyi başlangıcı yapamadık. Bu takım psikoloji travmalar atlattı. İlerleyen haftalarda zaten takım kendi hedefini belirleyecektik. Ama ilk önce Orduspor´un bugünkü sonuçsal anlamda ve sahada oyun anlamında çektiği sıkıntıyı ortadan kaldırmalıyız" şeklinde konuştu.

"TESLİMİYETÇİ BİR MANTIKLA HAZIRLANMIYORUZ"
"Sürekli mağlubiyetler ligde olacak şeyler" diyen Akbayrak, "Müsabakadan önce rakipler çok güçlü ancak teslimiyetçi bir mantıkla hazırlanmıyoruz. Psikolojik anlamda sıkıntılar yaşayan oyuncular vardı. Çok fazla dramatize edilmemesi gerekiyor. Futbolda dün yoktur, yarın vardır. Herkes spor dünyasında bu tür şeylere alışıktır. En kısa sürede bu psikolojik travmadan kurtulmamız lazım" ifadelerini kullandı. (SU-DG-S)

26.10.2014 17:02:30 TSI

Google+ WhatsApp