Oto Hırsızları Kaçamadı

Nevşehir ve Kayseri’de farklı tarihlerde meydana gelen 19 otodan hırsızlık olayları ile ilgili 1 kişi tutuklanırken çok sayıda malzeme ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre Kayseri İl Jandarma Komutanlığı ve Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgelerinde farklı tarihlerde meydana gelen cam kırmak suretiyle otodan hırsızlık olaylarının aydınlatılması kapsamında 2 Eylül tarihinde Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde 38 AT 080 plakalı P. G.’ye ait araç, 38 PL 368 plakalı B. A.’ya ait araç sahipleri ile 38 GM 439 plakalı Y. Ö’ye ait araç sahibi ile otodan hırsızlık şüphelisi K. B. yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada K. B.’nin 11 ayrı suçtan arandığı tespit edildi. Yakalanan şahısların araç ve ikametgahlarında yapılan aramada hırsızlık olaylarında kullanıldığı değerlendirilen 4 adet buji, 1 adet bıçak, 3 adet tornavida, 2 adet iş eldiveni, 2 adet pense, 4 adet tornavida, 1 adet kablolu araç lambası, 1 adet ıspatula ve 1 adet çekme halatı ile muhtemelen hırsızlık malı olduğu değerlendirilen 7 adet flash bellek, 1 adet fotoğraf makinesi, 6 adet fotoğraf makinesi aksesuarı, 1 adet CD, 1 adet cep telefonu ele geçirildi. Şahısların Kayseri ve Nevşehir illerinde 19 otodan hırsızlık olayının failleri oldukları tespit edildi.
Şüpheli olarak yakalanan şahıslar mevcutlu olarak Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Şüphelilerden K. B.’nin tutuklanarak Kayseri kapalı cezaevine konulduğu bildirildi.

Google+ WhatsApp