Oynanan Oyunlara Dikkat!

Oynanan Oyunlara Dikkat!


28 Ocak Pazartesi günü Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe-Evkur Yeni Malatyaspor maçını izlediniz mi? Maçın tamamını televizyondan canlı olarak izledim ve maç sonu TV lerdeki yorumlarıda takip ettim hele içlerinde biri vardı ki TRT deki yaşlı amca sana ne diyeyim biliyorum Fenerbahçe'nin galip gelmesinden mutlu olmadın ama idare et ya.Böyle taraflı yorum yapmak sana hiç yakışmıyor tüm yorumcuların penaltı dediği pozisyonlara değil demek sana hiç yakışmadı,Başkan Ali Koç'un basın açıklamasına tahammül edemeyecek kadar sabırsızsın neymiş efendim motivasyonu düşmüş basın açıklamasını beklemek çok mu zoruna gitti, birde gazetecisin basın açıklamasının ne demek olduğunu çok iyi bilirsin. O kanalda milletin ödemiş olduğu TRT paylarından para alıyorsun vebal atındasın hatırlatmak isterim.

Neden mi? Çünkü ligin 20. haftasında temsilcimiz İstikbal Mobilya Kayserispor, Evkur Yeni Malatyaspor'un konuğu olacak. Bizim için hayati önemi olan maçlardan birisi bu maç. Malatya'dan puan yada puanlarla ayrılmamız gerekiyor. Ligin alt sıraları tamamen cadı kazanına döndü. Üstüne üstlük birde hakemlerin vermiş olduğu yanlış kararlar VAR'da olsa takımlarımızın canını yakmaya başladı. Bunun en basit örneğini dün akşam oynanan Fenerbahçe-Evkur Yeni Malatyaspor maçında gördük. Kimilerine göre TFF'nin ve MHK'nin ortaklaşa sahneye koyduğu bir Alicengiz oyunu bu.

Fenerbahçe-Evkur Yeni Malatyaspor maçında yapılan hakem hatalarını isterseniz gelin birlikte göz atalım. Evkur Malatyaspor'un sözüm ona baskılı futbol oynadığı söylense de Evkur Yeni Malatyaspor'lu futbolcular sahada çok sert bir mücadele ortaya koydular. Evkur Yeni Malatyaspor'lu Adem Büyük'ün kullanılan korner pozisyonu sonrasında Sadık'la girdiği mücadelede yerde kalması üzerine Evkur Yeni Malatyaspor'lu Guilherme eliyle Fenerbahçeli oyunculara durun işareti yaptı. Fenerbahçeli futbolcular durunca oyuna spor ahlakına uymayacak şekilde devam etti ve Evkur Yeni Malatyaspor gol pozisyonuna girdi ve neredeyse gol atacaktı. Bunun üzerine başta Fenerbahçeli Soldado olmak üzere tüm futbolcular haklı olarak Guilherme'nin üzerine yürüdü. Evkur Yeni Malatyaspor'lu futbolcu Erkan Kaş pozisyon içerisinde Fenerbahçe'li İsla'ya yumruk attı. Pozisyonun sonunda hakem Ali Palabıyık Guilherme'ye ve Erkan Kaş'a kırmızı kart göstermeliydi. Ama Ali Palabıyık sadece Soldado ve Guilhermeye sarı kart göstererek pozisyonu geçiştirdi. Sonrasında yine Evkur Yeni Malatyaspor'lu futbolcu Chebake Mehmet Ekici'yi ceza sahası içerisinde yiterek düşürdü. Hakem Ali Palabıyık bu pozisyonda da ne penaltı verdi ne de kart gösterdi. Üstelik VAR'da pozisyonu da inceledi. VAR'da da inceleyip böylesi net bir penaltıyı vermemiş olması gerçekten çok enteresan. Erkan Kaş'ın ceza sahası içerisinde Mehmet Ekici'yi düşürmesi neticesinde Fenerbahçe penaltı kazandı. Ancak Mehmet Ekici'ye arkadan çift dalarak yere indiren Erkan Kaş'a bu pozisyonda halem Ali Palabıyık sarı kart dahi göstermedi. Bazı futbol yorumcuları bu pozisyonda Erkan Kaş topa müdahale etti deseler de Mehmet Ekici'ye yapmış olduğu hareketle Mehmet Ekici'yi de beraberinde düşürdü ve pozisyonun devamına engel oldu. Adem Büyük'ünde orta sahada rakibine yapmış olduğu sert pozisyondan dolayı kırmızı kart görmesi gerekirdi. Özetle maçın hakemi Ali Palabıyık çok kötü bir maç yönetti.

Evkur Yeni Malatya spora gelince fair play'den uzak tamamen art niyetli sert futbol neticesinde Fenerbahçe'den birkaç futbolcuya kırmızı kart göstertip oyundan atılması ve neticende galip gelmesi idi ama evdeki hesap çarşıya uymadı.

Tüm bunları size neden anlattım? Çünkü saymış olduğum bu futbolcular kartlar görmüş olsalardı eğer İstikbal Mobilya Kayserispor maçında oynayamayacaklardı. Bu maçta yapılan hakem hataları İstikbal Mobilya Kayserispor'un bile kaderine tesir etti.

Bu hafta oynanacak olan Evkur Yeni Malatyaspor-İstikbal Mobilya Kayserispor maçında oyuncularımızın ve teknik heyetimizin çok dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü hakem hataları da artık maçların sonuçlarına tesir ediyor. selam ve saygılarımla

Google+ WhatsApp