Özhaseki Balıkesir’de Düzenlenen Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı’nda Konuştu:

Özhaseki Balıkesir’de Düzenlenen Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı’nda Konuştu:

Özhaseki: “Biz eser bırakmaya çalışıyoruz, hizmet etmeye gayet ediyoruz. Medeniyetimize karşı borcumuz olduğunu düşünüyoruz. Yarın algılar uçacak, yapılan hizmetler ortada kalacak.” dedi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nı gerçekleştirmek üzere Balıkesir’e gitti.

Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu,  Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak ve Yalova’dan gelen 201 belediye başkanının beraberinde; o bölgelerdeki büyükşehir meclis başkanvekilleri, il genel meclis başkanları, il başkanları, il ana kademe yerel yönetimler, kadın ve gençlik kolları yerel yönetimler başkanları da katıldı.

İlk gününde Samsun, Antalya ve Gaziantep Büyükşehir Belediyeleri eski Başkanları Yusuf Ziya Yılmaz, Menderes Türel ve Asım Güzelbey’in tecrübe paylaşımları ile başlanan toplantı sonraki gün ev sahibi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın proje sunumu ve AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran’ın hoş geldiniz konuşmasıyla devam etti.

Toplantıda konuşan Özhaseki sözlerine, “Tarihi, tabii ve coğrafi güzelliğin zirve yaptığı bu güzel şehirde ev sahipliğinde tek bir kusur etmeyen güler yüzlü belediye başkanımıza ve il başkanımıza teşekkür ediyorum.” diyerek başladı.

Pandemi öncesinde yaptıkları bölge toplantısına değinen Özhaseki, o zamanlar yerel seçimlerin hemen sonrası olması sebebiyle konunun daha çok manifesto kurallarının anlatılması yönünde ilerlediğini şimdi ise geçen iki buçuk yıllık sürede neler yapıldığından bahsedileceğini kaydetti.

Belediye başkanlığının bir okulu olmadığını belirten Özhaseki, “Bu iş görerek, istişare ederek yapılıyor. Emaneti en doğru şekilde nasıl kullanıp ve sonradan gelen arkadaşımıza nasıl teslim edeceğimizi düşüneceğiz.” Dedi.

İnsanın önce yaptığı işi sevmesi gerektiğinin altını çizen Özhaseki, “İnsan önce yaptığı işi sevecek. Yaptığımız işe tutkuyla, aşkla bağlı olacağız. Hizmet ettiğimiz insanları da seveceğiz.” diye konuştu.

“Yerelde de genelde de başarıdan başarıya koşuyoruz”

AK Parti’nin yaklaşık 20 yıldır her girdiği seçimde birinci parti olmasının sebebini ifade eden Özhaseki, “Bizim siyasetimiz hem yerelde hem genelde eser ve hizmet siyasetidir. Vatandaş onlarla aynı dili konuştuğumuz, eser ürettiğimiz için bizi sevdi ve hala birinci parti yapmaya devam ediyor. Bugün dönüp kendimizden önceki iktidarlara baktığımızda gönül rahatlığıyla hepsinden daha başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Yerelde de genelde de başarıdan başarıya koşuyoruz. 2004’ten ilk girdiğimizden itibaren hep birinci parti olduk. Son seçimde bazı büyükşehirlerin kaybedilmesi bizde bir burukluk oluşturdu ama hala %45 civarında oy alarak birinci parti olma gururunu yaşayan bizleriz. Hata da yapabiliriz ama o hatalarımızdan çabucak ders alıp en iyisini yapma gayretiyle çalışıyoruz.  Eserlerimizle, hizmetimizle, vatandaşla aynı dili konuşuyor olmamızla gurur duyabiliriz. Bu gururu sürdürmek için de çok çalışarak eser bırakmaya devam edeceğiz. Başarının sırrı iki tanedir. Biri iyi niyet, ikincisi de çok çalışmak. Biz böyle söz verdik, millet bizi öyle seçti. Bu sözümüze sadık kalacağız.” şeklinde konuştu.

“Bu asil milletin dik duruşunu tüm dünyaya gösterdik hamdolsun”

Türkiye’nin AK Parti ile sessiz bir devrime imza attığını vurgulayan Özhaseki, “Türkiye’de AK Parti ile genelde adeta sessiz bir devrim yaşandı. Çok partili sisteme geçişten itibaren başlayan vesayetçi yapının belini biz kırdık. Görünüşte legal olan ama iç yüzünde yerin altına kadar uzanan yılanları, çıyanları çıkamayacakları şekilde toprağa gömdük. Bu asil milletin dik duruşunu tüm dünyaya gösterdik hamdolsun. Eskiden yurt dışına gidildiği zaman boynu bükük eli kolu bağlı dururlardı, bir IMF memurunun bize direktif verdiği ortamdan tüm dünyayla eşit şartlarda bu milletin onur duyduğu bir lider olan Recep Tayyip Erdoğan ile temsil edilmenin gururunu yaşıyoruz. Ayrıca Allah’a hamdolsun iftihar ederek söyleyebiliriz ki bu ülkede özgürlüklerin kapısını biz açtık. Doğu’da vatandaş kürdüm diyemiyordu, Aleviyim diyemiyordu, başörtü örtemiyordu, hapishanelerde işkenceler görüyorlardı. O günler geride kaldı, çok şükür.” dedi.

“Biz şapkamızı alıp gidenlerden olmadık”

Fitne odaklarının sürekli başka şekillerde hükümeti devirmeye çalıştığını unutmadıklarını dile getiren Özhaseki, “Biz geldikten sonra da fitne odaklarının halkı ayaklandırmak için kurdukları kumpasları unutmayalım. Cumhuriyet mitingleri vardı, hükümeti devirme operasyonuydu aslında bunlar. “Laiklik tehlikede, ilkeleri yok edecekler hadi ayağa kalkın vatandaşlar” derlerdi. Rütbeli insanların zorla yüz binleri sokağa döktüğü bir ortam vardı. Sonra Kapatma Davası açtılar. Milletin seçtiği hükümeti devirmeye çalıştılar. 367 garabetleri, muhtıralar… Ama biz şapkamızı alıp gidenlerden olmadık. Gezi olayları düzenlediler. Ankara’ya çağırdı hükümet bunların liderlerini, “ne istiyorsunuz?” dedi. İstedikleri şunlardı: Üçüncü havalimanı inşaatını durdurun, köprüyü durdurun, yerin altından üstünden giden yolları durdurun, santralleri durdurun.” O zaman gerçek niyetleri iyice ortaya çıktı. Yalova’da 180-200 yıllık ağaçlar kesildiğinde hiçbirinin sesi çıkmazken 10 tane ağacın yeri değişiyor diye bağıranları unutmayın. Bunların derdinin ağaç, şehircilik olmadığının biz farkındayız. Sonra arkasından yaptıkları 17-25 hukuk darbesi, çukur eylemleri… Ülkeden birçok vilayet koparıp adeta bir terör devleti kurmak istediler. En sonunda da 15 Temmuz gibi lanetli bir geceyi de görünce bunların gerçek çehresini iyice öğrenmiş olduk.” diye konuştu.

“Yarın algılar uçacak, yapılan hizmetler ortada kalacak”

Türkiye’deki nüfusun çok büyük kısmına hizmet ettiklerini söyleyen Özhaseki, “Bugün Türkiye’de toplam 1390 Belediyenin 803 tanesi AK Partili. İttifak ortaklığı yaptığımız MHP ile beraber 1034 belediyemiz var. Türkiye’nin çok büyük bir nüfusuna biz hizmet ediyoruz. Eser ve hizmet siyaseti güdüyoruz. Algı geçici, hizmet kalıcı. Biz eser bırakmaya çalışıyoruz, hizmet etmeye gayet ediyoruz. Medeniyetimize karşı borcumuz olduğunu düşünüyoruz. Yarın algılar uçacak, yapılan hizmetler ortada kalacak.” dedi.

“Biz kendi kendimizle yarışıyoruz”

Özhaseki, AK Parti’nin kendisiyle yarıştığının altını çizdi ve şunları söyledi:

“Bizden öncekiler sosyal güvenlik alanında yaptığımız avantajları asla yapmazlardı. Biz Türkiye’ye sosyal belediyeciliği getirdik. Milletin yarasına merhem olduk. İktidar olunca da biraz güçlendik, marka şehirler olarak yola çıktık. Şimdi de yaptığımız her işi insanlarla beraber yapacağımız, gönül alacağımız gönül belediyeciliği prensibiyle davranmaya devam ediyoruz. Biz kendi kendimizle yarışıyoruz. Zamanın ruhuna uygun olarak davranıyoruz.”

“Benzemezlerin bir araya geldiği yerden medeniyet inşası çıkmaz”

Muhalefetin her gün bir yalan üretmeye devam ettiğini söyleyen Özhaseki, “Muhalefetin iki stratejisi var, hep söylüyorum: Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti karşıtlığı. Bu doğrultuda hareket ediyorlar. Her gün bir yalanla ortaya çıkıyorlar. “Dostlarımızla iktidar olacağız” diyorlar, dostlarını söylemeye utanıyorlar. Sadece İYİ Parti diyorlar, gizli ortakları HDP’yi saklıyorlar. HDP’de çıkıp “Ankara İstanbul’u sayemizde aldınız, bizi saklayamazsınız” diyor, hemen susturmaya çalışıyorlar. Birbirine benzemeyenlerin oluşturduğu bir yapıları var. Benzemezlerin bir araya geldiği yerden medeniyet inşası çıkmaz. Sadece algı operasyonları çıkıyor. Algı yalan demek. Yüz kızartıcı utandırıcı bir iş. İnsanları kandırmak için numara çekmek demek. Tek işleri bu. Tabii arada sıra heykel de açıyorlar. Bir de geçen Adana’da tek katlı bir kreşin temelini 9 belediye başkanı beraber atıyordu. Yaptıkları yapacakları bu kadar.” şeklinde konuştu.

“Daha nice hizmete, hayırlı projelere karşı çıkmaya çalışıyorlar”

Meclisi muhalif olan CHP’li belediyelere sertçe çıkışan Özhaseki, “Önlerini kestiğimizi söylüyorlar. Bakıyoruz, tekliflerin en az %96’sına evet demişiz. Asıl her gelen hayırlı işe yok diyen kendileri. Eskiden beri Türkiye’deki tüm büyük projelere karşı çıktılar. GAP’a, Keban’a karşı çıkmışlardı. Boğaz Köprüsü’ne yıkılır, Vatan Caddesi’ne uçak mı indireceksiniz, Sabiha Gökçen’e buraya uçak inmez kalkmaz, Avrasya’dan araç geçmez demişlerdi şimdi 50 bin civarı geçiyor. Daha nice hizmete, hayırlı projelere karşı çıkmaya çalışıyorlar. Seçimler öncesinde kendi öz gelirlerini kullanıp devletten paraya gerek yok diyenlerin hepsi şimdi bunları unuttu. İller Bankası ve Maliye’den bunlara bir kuruş eksik gitmediği ortaya çıkınca borçlanmaya başladılar. 2 buçuk yılda 25 yıllık AK Parti Belediyesi’ne yaklaştı borçları.” diye söyledi.

“Emekçilerin ekmekleriyle oynadılar”

CHP’li belediyelerin seçim öncesi söyledikleri şeylerin tersini yaptıklarını ifade eden Özhaseki, “Seçim öncesinde Büyükşehirlerin tamamında hiçbir emekçinin ekmeğiyle oynamayacağız diyerek çıktılar ama geldiğimiz noktadan işten attıkları insan sayısı 11 bin 800 civarında sadece İstanbul’da. Emekçilerin ekmekleriyle oynadılar. Sonradan işe aldıkları kişi sayısı da 18 bin kişi. Bunu da o dostlarıyla paylaşarak yapıyorlar.” şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrası verilen aranın ardından toplantı basına kapalı şekilde devam etti.

Google+ WhatsApp