Özhaseki, “Bu millete tuzak kuran vesayetçileri toprağa gömdük”

Özhaseki, “Bu millete tuzak kuran vesayetçileri toprağa gömdük”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, partisinin Denizli 7. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Özhaseki, kongreyi bir düğün ve şenlik havasında yaptıklarını belirtti. Farklı partilerde, küçük ilçe kongrelerinin dahi kavgalarla yapıldığını dile getiren Özhaseki, kendilerinin ise Allah rızası ve millete hizmet için burada olduklarını kaydetti.

“Milletimizin derdi, başımızın üstünedir”

Sıradan bir parti olmadıklarını vurgulayan Özhaseki, "Partimiz sıradan bir parti değil, liderimiz de sıradan bir lider değil. Genel Başkan olayım, Başbakan olayım, Cumhurbaşkanı olayım derdinde olan bir insan değil. Onu tanıdığım ilk günden itibaren faaliyetlerine, gayretine, gençliğinden itibaren gece gündüz demeden davası uğruna fedakârca koşan tavrına Allah için şahidim. O aslında ellerimizi açtığımızda duamızdır. Secdeye vardığımızda gözyaşlarımızdır, Allah'a şükürler olsun ki, biz de onun yol arkadaşlarıyız. Ne kadar şükretsek azdır. İdareci olup da eğer 'bu milletin derdi' diyerek, 'bayrak, vatan' diyerek, 'bu milletin bölünmez bütünlüğü ve kalkınması' diyerek bir insan ortaya çıkmıyorsa Allah onu başarılı etmesin. Bizler dertli insanlarız. Bir derdimiz var. Bu dert de milletimizin derdi, başımızın üstünedir.” dedi.

“AK Parti ailesi başını dik tutabilir”

Gelmiş geçmiş en başarılı iktidar olduklarını ifade eden Özhaseki, “19 yıl önce 'Erdemliler hareketi' olarak başlattık. Bu 19 yıl içinde 18 yılımız iktidarda geçti. Bütün AK Parti ailesi başını dik tutabilir, her yerde alnı açık gezebilirler. İktidar olma ve hükümet etme bakımından gelmiş geçmiş bütün hükümetlerden başarılıyız.” dedi ve şunları ekledi:

“Ulaşımda başarılıyız. 3-5 bin km çift yol varken şimdi 28 bin km çift yol yapılmış memlekette. Havaalanı halkın alanı olmuş, hızlı trenler birçok yere ulaşmaya başlamış. Başarılıyız çok şükür. Sağlıkta da başarılıyız. Pandemi döneminde bütün dünya çökmüşken bizim şehir hastanelerimizin ne kadar verimli çalıştığını, gelen garibe, fakir fukaradan bir lira para almadan nasıl hizmet ettiğini hep birlikte gördük. Enerjide başarılıyız. 30 bin MW’lık kurulu gücümüz vardı, yurtdışından elektrik satın alırdık. Bulgaristan’dan bile elektrik satın alırdık. Şimdi 95 bin MW’lara çıktı. Neredeyse yarısı yenilenebilir enerji. Aklınıza gelebilecek her alanda başarılıyız o yüzden bütün kardeşlerim başı dik gezebilir çok şükür.”

“Bu millete tuzak kuran vesayetçileri toprağa gömdük”

AK Parti olarak vesayet rejimini ortadan kaldırdıklarını ve özgürlük sağladıklarını vurgulayan Özhaseki, “Bir başka başarımız özgürlükler alanında. Bugün isteyen istediği kadar özgürlükler hususunda nutuk atabilir. O insanların biz 20 sene önceki tavırlarına da biliyoruz. Üniversite kapılarında küçücük kız kardeşlerim başındaki örtüyle kaldığında içerdeki öğretim üyelerine destek verenler bunlardı. Özgürlükleri hamdolsun biz artırdık. Vesayet rejimi diye bir şey vardı. Bu aslında Ankara’da legal gibi gözüken kuruluşların yeraltına inmiş derin dehlizlerde her gün plan yapan, bu millete tuzak kuranların işiydi. Rahmetli Menderes’i bunlar şehit ettiler. Sonra 70’lerde, 80’lerde muhtıralarla birçok gencimizi idam sehpasına gönderdiler. Bunlar önce sizi ve sizin seçtiklerinizi itibarsızlaştırırlar, iş yapamaz hale getirirler. Sonra yavaş yavaş faili meçhullerle Türkiye’yi idare edemez hale getirirlerdi. Bunu her 10 senede bir görürdük. Eski başbakanlar bunu bilirdi. Ama kimse bunun altından kalkamaz ve çözemezdi. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun ki AK Parti ailesi olarak bu millete tuzak kuran vesayetçileri toprağa gömdük, bir daha da çıkamayacaklar inşallah.” diye ifade etti.

“Türk milletini aslanlar gibi temsil eden bir liderimiz var”

Türkiye'nin gerek yurt içinde gerekse yurt dışında dimdik duran bir lideri olduğunun altını çizen Özhaseki, "Türk milletini aslanlar gibi temsil eden bir liderimiz var. PKK, DEAŞ ve FETÖ ile mücadele ettik. Allah'a hamdolsun ki AK Parti vardı ve Recep Tayyip Erdoğan vardı. Liderimizle birlikte ileriye doğru güzel günler için birlikte gayret edeceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongreye canlı bağlantıyla katılarak konuşma yaptı. Tek aday ile gidilen kongrede, Yücel Güngör, AK Parti Denizli İl Başkanlığı'na seçildi.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen AK Parti Denizli 7. Olağan İl Kongresi’ne; AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Nilgün Ök, Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler eski Bakanı Sema Ramazanoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve partililer katıldı.

Google+ WhatsApp