ÖZÜR DİLİYORUM!

ÖZÜR DİLİYORUM!


Kalemim sizler kadar kuvvetli olsaydı eğer, Bir vatandaş  olarak, bir insan olarak, bir kadın olarak  bu ülkenin bir bireyi olarak utanıyorum derdim. Yazacak çok şey var aslında ama hem utanıyorum hem de ham maddesi ağaçtan olan kalemimden  özür diliyorum. Yurdumun tüm ormanlarından, gözü yaşlı; Evi,hayvanı yanmış her şeyini kaybetmiş dünyalar güzeli Ayşe nine, Ömer emmi..

Bu yeşillik bir daha gelmez diyordu izlediğim bir videoda gözü yaşlı her şeyini kaybetmiş bir teyze..

Evler yapılır ,evler geri gelir ama yeşillik hemen gelmez dedi,zaten sonra da konuşamadı ağlamaktan..Haklıydı en az bi 35 yıl geçmesi gerekir. 45 yaşında biri  bir daha o yeşilliği ,görür mü görmez mi  bilinmez .

Bilinen ve görünen  son  dokuz günde 38 ilde,180 yangın küle dönen hektarlarca alan ve  Çok sayıda büyükbaş ve küçükbaşın yanı sıra binlerce yaban hayvanının da öldüğü yangın…bununla birlikte akıllarda kalan iddialar; 

 

Sabotaj iddiaları ;Yangınların doğal sebepler, iklim değişikliği ya da kaza sonucu değil kundaklama sonucu çıktığı yönünde bazı iddialar 

Yangınları PKK başlattı' iddiası,Yangın söndürme araçları yetersiz ;Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Hava Kurumu (THK), yangınlara müdahale etmekte geç ve yavaş kaldığı gerekçesi…Hatta Thk başkanı kendisinin uçakların bakımını yapmaması gerektiğini bile söyledi.Bir belediye başkanı evleri yananlar mutlu olmalılar Toki onlara daha güzel ev yapacak dedi.. Tokiye tedarik sağlayanların parmağı olabilir mi  diyenlerden Yada  Yusuf Güneyin yangın söndürmek için mücadele verirken ona saldıran görevlilerin mi? parmağı var.! diyenlere… Yoksa yangın söndürmek için pikaplarina kamyonetlerine su tankı ve kompresör satın alıp mücadele vermeye çalışan halkın mi? Reklamını yapmaya çalışıyorlar diyenlere kadar en önemliside Türkiye'nin elindeki yangın söndürme uçaklarının sayısının da yetersiz olması hatta hiç olmaması… Teori üretmek hele hele de komplo teorileri üretmek bizler için çok basit lakin ortada olan gerçekler  Yeter artık... Yeter Yaptiklariniz canım ülkemize  bilinçli  yada bilinçsiz tüm hiçe sayislariniz Varlığı Türk Milletinin varlığına armağan olan 82 milyona ettiginiz eziyet kin ve nefret tohumu ekmeyin artık, Ağaç ekin sevgi huzur ekin, her bir karışını kanla kazandığımız topraklarimiza. Cahillikle,  siyasetle, kin ve öfke ile  köreltilip yok edilmeye çalışılan bir ülke bırakmayın geleceğimize..

Google+ WhatsApp