Rektör Altun’dan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı

Rektör Altun’dan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Altun, mesajında şunları kaydetti:

“Devletimizin ve milletimizin varlığına, birliğine ve demokrasimize yönelik hain bir kalkışmanın bertaraf edildiği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü idrak ediyoruz.

Hepimizin tanıklık ettiği gibi, 15 Temmuz 2016'da, şanlı ordumuzun içerisine sinsice sızmış Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları tarafından haince bir darbe girişimi gerçekleştirilmiştir. Hiç şüphe yok ki yapılan bu alçak kalkışma; Devletimize ve Milletimize karşı tarih boyunca gerçekleştirilen en büyük ihanetlerden biri olarak kayıtlara geçmiştir. Ancak, Milletimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine tereddüt etmeden sokağa dökülmesi; hayatını tehlikeye atarak darbe teşebbüsünü engellemesi, çok daha büyük bir kahramanlık öyküsü olarak şanlı tarihimizdeki yerini almıştır.

Bu süreçte aziz milletimiz, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi yüksek bir cesaret örneği göstermiş, bir kez daha bu hain planları yapan dış güçlerin ve içerideki işbirlikçilerinin hedeflerine ulaşmasına izin vermeyeceğini ortaya koymuştur. Türkiye'nin bölgesel ve küresel alanda etkin bir rol oynaması, milli çıkarlarına uygun politikalar izlemesi, güçlü ve bağımsız bir ülke olması, dış güçleri rahatsız etmektedir.

15 Temmuz'da yaşanan hain darbe teşebbüsü, bu güçlerin Türkiye'yi yıkmak için kullandığı bir araçtan başka bir şey değildir.  15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında ortaya çıkan gerçekler; bu alçak saldırının, sadece meşru hükümetimize değil, ülkemizin bütünlüğüne ve bağımsızlığına da kastettiğini, darbenin arkasındaki dış güçlerin, Türkiye'yi kaosa sürükleyerek, ülkeyi ele geçirmek istediklerini net bir şekilde açığa çıkarmıştır. Bu sebeple 15 Temmuz'u, milli irade ve demokrasi uğruna bir dönüm noktası olarak daima hatırlamalı ve gelecek kuşaklara çok iyi bir şekilde aktarmalıyız.15 Temmuz ve benzeri süreçlerin tüm yönleriyle iyi anlaşılması, asla unutulmaması ve gelecek nesillere de aktarılması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda toplumumuzun en yüksek farkındalık seviyesine erişmesi için üniversitelerimiz başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımıza önemli sorumluluklar düştüğüne inanıyorum. Ülkemizin değerli bir eğitim kurumu olan Erciyes Üniversitesi’nin, 15 Temmuz ruhunu canlı tutmak için üzerine düşen görevleri yerine getireceğini bir kez daha ifade etmek istiyorum.  

Bu vesileyle, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki şer odaklarını ve işbirlikçilerini bir kez daha lanetliyor, bu karanlık gecede canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz”

Google+ WhatsApp