Rusya: 'Türkiye tazminat ödemeli'

Rusya Dışişleri Başkanı Yardımcısı Alexei Meshkov, Türk hava sahasını ihlal eden ve düşürülen Rus uçağı için tazminat ödemesi gerektiğini söyledi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç ise Rusya'dan gelen açıklamalara yönelik olarak tazminatının mümkün olmadığını belirtti.

Rusya: Türkiye tazminat ödemeli

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından Türk-Rus ilişkileri gerilmişti. Olayın ardından Rusya tarafından yeni bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Başkanı Yardımcısı Alexei Meshkov, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Türk hava sahasını ihlal eden ve düşürülen Rus uçağı için tazminat ödemesi gerektiğini söyledi. Rus Bakan Yardımcısı, Türkiye’nin gelecekte benzer bir olayın yaşanmaması için de garanti vermesi gerektiğini belirtti.

DIŞİŞLERİ SÖZCÜSÜ BİLGİÇ'TEN RUSYA'YA CEVAP

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Rusya'dan gelen açıklamalara yönelik olarak tazminatının mümkün olmadığını söyledi.
Sözcü Bilgiç, düzenlediği bilgilendirme toplantısında, Rusya'dan yapılan 'Türkiye bir kez daha Rus savaş uçağı düşürmeyeceğine garanti versin' açıklaması ile ilgili, "Rusya, Türk hava sahasını bir kez daha ihlal etmeyeceğine garanti versin" diye karşılık verdi. Bilgiç, ayrıca, Rusya'nın tazminat isteğinin de mümkün olmadığını vurguladı.  

Google+ WhatsApp