Sahte polisten inanılmaz savunma

Sivas'ta, yaşlı bir vatandaşı dolandıran şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlı, bir üniversite öğrencisinin, 'hesabım bloke oldu babam harçlık yatıracak senin hesabına yatırabilir mi' dediğini, verdiği hesap numarasına yatırılan bu parayı çekip tanımadığı bu öğrenciye verdiğini söyledi.

Sahte polisten inanılmaz savunma

Sivas'ta, yaşlı bir vatandaşı telefonla arayıp kendini polis olarak tanıtarak 33 bin 500 lira parasını dolandıran şüpheli yakalandı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan zanlının, bir üniversite öğrencisinin, 'hesabım bloke oldu babam harçlık yatıracak senin hesabına yatırabilir mi' dediğini, verdiği hesap numarasına yatırılan bu parayı çekip tanımadığı bu öğrenciye verdiğini söylediği öğrenildi.

Olay, Yüreğir ilçesinin Selahattin Eyyübi mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, Sivas'ta 75 yaşındaki İsmail Karaçulha'nın telefonu çaldı. Telefonu açan Karaçulha'ya karşıdaki kişi polis olduğunu söyleyip kimlik bilgilerinin PKK tarafından ele geçirildiğini ve hesabındaki paraların terör örgütüne aktarıldığını bunun önüne geçmek için operasyon yaptıklarını hemen hesabındaki bütün parayı vereceği hesaba yatırmasını istedi. Korku ve paniğe kapılan Karaçulha, bankaya gidip hesabındaki bütün parayı verilen hesaba aktardı. Ancak yaşlı adam eve gelip sohbet sırasında olayı anlattığında çocukları dolandırıldığını söyledi. Bunun üzerine polis merkezine giden Karaçulha, şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine yapılan araştırmada paranın Adana'daki bir bankadaki hesaba yatırıldığı ortaya çıktı. Sivas polisi Adana polisi ile irtibata geçti. Adana polisi yaptığı araştırmada olayı gerçekleştiren kişinin Adnan G. (37) olduğunu tespit etti. Polis zanlıyı Selahattin Eyyübi mahallesinde yakaladı. Zanlı sorgusunda sahte polis olmadığını parkta otururken yanına gelen bir üniversite öğrencisinin "Babam bana harçlık yatıracak ancak banka hesabım bloke olmuş senin hesabına para yatırabilir mi" dediğini bu paranın üniversite öğrencisinin babasının yatırdığı harçlık olduğunu söylediği öğrenildi. Zanlının "parayı çekip üniversite öğrencisine verdiğini adını bile bilmediğini" söylediği belirlendi. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 

Google+ WhatsApp