SUYUN TASARRUFLU KULLANILMASI İÇİN BİZLER BİREY OLARAK NELER YAPABİLİRİZ?

SUYUN TASARRUFLU KULLANILMASI İÇİN BİZLER BİREY OLARAK NELER YAPABİLİRİZ?

Yaşamın temel taşı su, susuzluk ya da sağlık gibi konuların da ötesinde hayati bir öneme sahiptir. Bundan dolayı su yönetimini güvence altına almak büyük önem taşır. Ayrıca su yoksunluğunun dünya genelindeki insanların %40’ını etkilediği düşünüldüğünde bir farkındalık oluşturmanın şart olduğunu da görebiliriz. Nüfusun hızla artması, buna karşılık su kaynaklarının sabit kalması sebebiyle su ihtiyacı her geçen gün artmaktadır.

Pişirme, temizleme, yıkama ve içme maksatlı su kullanımında birkaç noktaya dikkat ederek harcamanızı kısabilirsiniz.

Sebze ve meyvelerinizi akar suyun altında yıkamak yerine, bir kabın içinde yıkayın. Yıkama sularını daha sonra çiçeklerinizi sulamak için tekrar kullanın.

Elde bulaşık yıkarken mümkün olan en az miktarda deterjan kullanın. Daha az deterjanı durulamak daha kolaydır.

Suyu boşa akıtmayın.

Sadece ihtiyacınız olduğu kadar su ısıtın. Böylece elektrik ve gaz masrafından da kısabilirsiniz.

Bulaşık makinenizi tamamen dolduğunda çalıştırın.

Sıcak su tertibatınızda termostat ayarının çok yüksek olmamasına itina gösterin. Aşırı derecede ısınmış suyu soğuk suyla ılıtmaya çalışmak israftır.

Çamaşır makinenizi tamamen dolduğunda çalıştırın. Bu şekilde, her yıkamada 10 litreye kadar su tasarruf edebilirsiniz.

Banyoda su tasarrufunun en kolay yolu suyu tasarruflu kullanan duş başlığı ve sifon taktırmaktır. 6 dakika duş yaptığınızda, tasarruflu duş başlığıyla her banyoda 50 litreye kadar daha az su harcamış olursunuz.

Banyo suyunun ısınmasını beklerken suyu bir kovaya doldurun.

Yıkanacağınız zaman küveti doldurmayı değil, duş yapmayı tercih edin.

Dişlerinizi fırçalarken, yüzünüzü yıkarken suyu akar vaziyette bırakmayın. Bu şekilde günde 10 litreye kadar sudan tasarruf edebilirsiniz.

Musluklarınız su damlatıyorsa mutlaka tamir ettirin. Damlayan musluklar günde 30-200 litre suyun ziyan olmasına sebep olur.

Odamıza kayıtlı üyelerimizle birlikte vatandaşlarımıza yardımcı olmaya hazırız. Her türlü sorunlarınız için 0352 232 18 98 numaralı telefonumuzu arayabilirsiniz.

 

22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla suyun önemini bir kez daha hatırlatıyor, vatandaşlarımıza 'bilinçli kullan geleceğini kurtar' mesajını vererek Dünya Su Günü'nü böyle bir bilinçle kutluyoruz.         

Google+ WhatsApp