Teleferikte Mahsur Kalan İşçiler Helikopterle Kurtarıldı

Şile Kalesi´nin restorasyonu için kurulan teleferikte denizin 50 metre üstünde mahsur kalan 2 işçi helikopterle kurtarıldı. Alınan bilgiye göre, Şile Limanı´nda bulunan Şile Kalesi´nin restorasyonu

Şile Kalesi´nin restorasyonu için kurulan teleferikte denizin 50 metre üstünde mahsur kalan 2 işçi helikopterle kurtarıldı.
Alınan bilgiye göre, Şile Limanı´nda bulunan Şile Kalesi´nin restorasyonu için kurulan teleferiği taşıyan tellerden biri koptu. Bu sırada 2 işçi, denizin 50 metre üstündeki teleferikte mahsur kaldı. İşçileri kurtarmak için olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Teleferiğin işçilerle birlikte aşağı düşmemesi için itfaiye ekipleri önlem aldı. Yaklaşık 4 buçuk saat teleferikte mahsur kalan işçilerin kurtarılması için bölgeye Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı´na bağlı helikopter sevk edildi. Helikopterden aşağıya sarkıtılan asker, belindeki halatı işçilere bağlayarak teker teker yukarıya çekti. Yaklaşık bir saat süren kurtarma çalışması sırasında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü´ne bağlı kurtarma botu hazır bekletildi.
Bu sırada çevrede bulunan vatandaşların helikopterle yapılan kurtarma çalışmasını meraklı gözlerle izlediği görüldü.
(Cİ-YM-SO-Y)

22.10.2014 18:08:42 TSI

Google+ WhatsApp